VRUĆA GLAVA

Luka Dončić prvo divljao, a zatim šokirao iskrenim izjavama; utučeni Slovenac dotakao se cijele zemlje

15.09.2022 u 07:49

Bionic
Reading

U polufinalu EuroBasketa protiv Francuske će igrati košarkaši Poljske koji su napravili senzaciju u Berlinu, svladali su u četvrtfinalu aktualnog europskog prvaka Sloveniju 90-87, a Luka Dončić prvo je bio bijesan na suce, a zatim na sebe

Dojma smo da su suci dozvolili dosta čvrstu igru na Dončiću i Dragiću, a to se nije svidjelo prvoj slovenskoj zvijezdi koja je i u ranijim utakmicama često prigovarala djeliteljima pravde na parketu. Na kraju susreta s Poljacima, Dončić je izgubio živce te je ušao na teren (nije igrao završnicu zbog pet osobnih pogrešaka) i vrijeđao suce.

Nakon što se kasnije smirio kao glavnog krivca za poraz od Poljaka prokazao je – sebe. Nije pobjegao od odgovornosti…

'Prije svega čestitke Poljskoj. Igrali su izvanredno od prve minute. Ovo je veliki uspjeh za njih. Nismo ušli u utakmicu kako smo htjeli, nije bilo prave energije. Čak i kad smo se vratili, Poljska je bila borbena i na kraju zasluženo pobijedila.', rekao je Dončić i zatim šokirao iskrenošću:

  • +3
Slovenija - Poljska, četvrtfinale EuroBasketa 2022. Izvor: EPA / Autor: FILIP SINGER

'Ja sam odigrao katastrofalno. Izdao sam Sloveniju, cijelu državu koja nas je podržavala. Morao sam daleko bolje igrati, napravio sam puno velikih grešaka.'

On je postigao 14 poena uz 11 skokova i sedam asistencija, ali je iz igre gađao tek 5/15 i imao čak šest izgubljenih lopti. Dončića su pitali hoće li i dalje igrati za slovensku reprezentaciju na što je on odgovorio potvrdno.

'Naravno, pod uvjetom da se plasiramo i da ne budem ozlijeđen. Najviše volim igrati za Sloveniju.'