KAKO GA ZAUSTAVITI?

Luka Dončić je vanzemaljac! Novi pothvati slovenskog košarkaša u NBA ligi, a jedan je uspio samo njemu

01.01.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Slovenski košarkaš Luka Dončić nastavlja sa pothvatima u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, a sada je utrpao 51 koš

Slovenac je imao novu fenomenalnu izvedbu te je odveo Dallas do pobjede protiv San Antonija u napetoj završnici (126:125).

Za Maverickse je ovo bila šesta uzastopna pobjeda, a za 23-godišnjeg Dončića već treća od zadnjih pet utakmica u kojima je ubacio 50 ili više koševa čime je ušao u krug odabranih kojima je to uspjelo prije 25. rođendana (LeBron James, Kobe Bryant, Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar, Rick Barry, Nate Archibald i Wilt Chamberlain).

'Ovo što on radi je nevjerojatno! U sedam godina koliko sam u NBA ligi još nisam vidio tako nešto! Luka ima nevjerojatan niz, trenutno je MVP lige', izjavio je nakon utakmice Dončićev suigrač Christian Wood.

No jedno je kada te hvale suigrači, a drugo kada to rade suparnici…

'Cijela momčad se dobro pripremila za Dončića, dobro smo ga i pojedinačno pokrivali, ali nakon ovakve utakmice ponovno ću istaknuti, on je izniman igrač', rekao je trener San Antonija Gregg Popovich.

Inače, izvrsni slovenski košarkaš postao je prvi igrač u povijesti NBA koji je u pet utakmica ukupno ostvario 225 ili više koševa te po 50 ili više skokova i asistencija.