opravdana ljutnja

Luka Cindrić bio je bijesan na suce: Deset lopti dosuđeno za njih, a niti jedna za nas! To je stvarno katastrofa!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 20.01.2023 07:36
  • Objavljeno 20.01.2023 u 07:36
Bionic
Reading

Hrvatski su rukometaši u prvoj utakmici drugo kruga Svjetskog prvenstva u dramatičnoj utakmici remizirali s Danskom 32:32. Luka Cindrić odigrao je još jednu sjajnu partiju, ali 'dotukao' ga je kriterij španjolskog sudačkog para

Pet golova i osam asistencija, to je Luka Cindrić kojeg smo čekali, napokon je odigrao na razini koja se od jednog od najboljih svjetskih rukometaša i očekuje. No, nije bilo dovoljno za pobjedu protiv dvostrukih aktualnih svjetskih prvaka Danaca.

'Ne znam što uopće reći nakon ovakve utakmice, osim pohvaliti dečke koji su odigrali hrabro, koncentrirano, koji su držali konce čak i kada je bilo teško.Odigrali smo jednu jako tešku utakmicu, dali smo sve od sebe. Nažalost, nismo pobijedili, no možemo biti zadovoljni s bodom i prikazanim', rekao je Cindrić nakon utakmice i dodao:

'Nije bilo lako, imali su pune tribine uz sebe, ali znali smo da im možemo parirati samo čvrstom obranom. Nisu imali rješenja nego su igrali '7 na 6' u napadu, ali mi se nismo mogli obraniti u drugom poluvremenu i postići koji laki gol. Preponosan sam na cijelu ekipu, bez obzira na sve.'

No, nije mogao ne osvrnuti se na sudački kriterij španjolskog para, Garcia Ignacio i Marin Andreu 'odradili' su posao kad su Danci bili 'na konopcima' i kad se utakmica lomila.

  • +79
Hrvatska - Danska, SP rukomet, 19.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Suđenje neću komentirati, ali mislim da je sramota da u ovakvoj utakmici odlučuju deset lopti za njih, nijednu za nas, to je stvarno katastrofa', kazao je ljutiti Cindrić te zaključio:

'Ali to nije pitanje za nas, tim se nek' bavi netko drugi...'

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal