NOVI IGRAČ BARCE

Luis Suarez postao treći najskuplji igrač svijeta!

10.07.2014 u 14:18

Bionic
Reading

Prema pisanju uglednog nogometnog portala Goal.com-a postignut je dogovor između Barcelone i Liverpoola u slučaju transfera Luisa Suareza s Anfielda na Nou Camp

Objava transfera je sada stvar vremena, a isti će koštati Barcelonu 88 milijuna eura, koliko i iznosi otkupna klauzula urugvajskog reprezentativca uvrštena u ugovor prošlog prosinca. Dogovor je postignut nakon otprilike tjedan dana intenzivnih pregovora između dvaju klubova, a službeni završetak transfera trebao bi biti objavljen možda čak i u naredna 24 sata.

Liječnički pregled će Suarez odraditi u Urugvaju, u prisustvu Barceloninih doktora, a momčadi će se priključiti tek po isteku četveromjesečne suspenzije koju mu je FIFA nametnula, nakon što je ugrizao talijanskog stopera Giorgija Chiellinija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Za vrijeme kazne, koja mu istječe 26. listopada, Suarez ne smije trenirati s nijednom momčadi, ni biti prisutan na nogometnom stadionu.

Recimo i da će Barcelona Suarezov transfer djelomično financirati od prodaje Alexisa Sancheza Arsenalu, što je praktički gotova stvar. "Topnici" će Barceloni platiti oko 45 milijuna eura, dok će ostatak novca doći od prodaje Cesca Fabregasa Chelseaju.

Do sada, ako je vjerovati visini odštete, veći je novac isplaćen samo za Cristiana Ronalda i Garetha Balea, a neslužbeno je i Neymar koštao sličan novac.