LEGENDA OPTUŽUJE

Luis Suarez ojađen: Niste smjeli prodati Kovačića

18.08.2015 u 12:09

Bionic
Reading

Kovačićev transfer u madridski Real nije nimalo dobro 'sjeo' igračima kojima je milanski Inter u srcu

Veznjak Luis Suarez je ostao upamćen kao jedan od najboljih Interovih igrača svih vremena. Španjolac rođen 1935. preko Deportiva je došao u Barcelonu i tamo u šest sezona došao na svjetski vrh. 1960. dobio je Zlatnu loptu, a godinu zatim otišao za svojim trenerom Heleniom Herrerom u Inter. Bio je to tada, s protuvrijednošću od današnjih 150 tisuća eura, najveći transfer svih vremena.

U idućih pet godina osvojio je tri naslova prvaka Italije i dva Kupa europskih prvaka, a danas s 80 godina na leđima ne želi šutjeti po pitanju odlaska Matea Kovačića iz kluba za kojega je on upisao 328 službenih nastupa.

'Mateo je morao biti os vrtnje novog Intera. Kada ga gledate dok igra vidite da je on na razini iznad suigrača. Uopće ne smatram da su paralele s Pirlom pretjerane. I on je otišao jer Inter nije imao strpljenja pratiti ga kako sazrijeva i danas znamo kakva je to pogreška bila,' kaže Suarez i nastavlja:


'Kovačić ima kvalitetu da dođe na njegovu razinu. Ljudi mu spočitavaju obrambenu igru ali zaboravljaju da je defanzivno puno bolji nego je to Pirlo bio u njegovim godinama. Njemu samo trebaju bolji suigrači uz koje će brzo rasti. Umjesto da s 20 godina to proživi u Interu i da mu ovdje uzgajamo navike vođe stalno su mu tražili mane i gušili njegov talent,' završava za football-italia.net nogometna legenda.