FIFA_SP_2018.svg

RASPLET SKUPINE H

Ludilo u Kolumbiji; jedan pogodak izbacio i zadnjeg afričkog predstavnika iz Rusije

  • D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 28.06.2018 18:28
  • Objavljeno 28.06.2018 u 18:28
Bionic
Reading

Nogometaši Kolumbije osvojili su prvo mjesto u skupini H na Svjetskom prvenstvu u Rusiji zahvaljujući 1-0 (0-0) pobjedi protiv Senegala u susretu 3. kola u Samari, a u njihovu korist išao je i rezultat iz drugog dvoboja u Volgogradu u kojemu je Poljska svladala Japan sa 1-0 (0-0)

Uoči dvoboja Kolumbije i Senegala obje su reprezentacije znale kako pobjedom sigurno odlaze u osminu finala, dok u slučaju nekog drugog ishoda ovise o rezultatu utakmice između Japana i Poljske. Usprkos tome, dvoboj u Samari ponudio je siromašan nogomet, poglavito u prvom poluvremenu tijekom kojega su obje momčadi više pazile na obranu svog gola no na ugrožavanje suparničkog.

I Kolumbija i Senegal u prvih su 45 minuta stvorile samo po jednu ozbiljnu situaciju po suparnička vrata. Quintero je u 12. minuti izveo slobodni udarac sa 20-ak metara iskosa, ali je Ndiaye uspio odbiti loptu, dok je pokušaj Keite Baldea sa 15-ak metara iz 27. minute Ospina lakoćom obranio.

  • +14
SP 2018., skupina H: Senegal - Kolumbija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prva polovica drugog dijela također je ponudila siromašan nogomet, vrijedan spomena bio je samo udarac Muriela iz 65. minute kojega su senegalski braniči uspjeli blokirati.

Susret se otvorio tek u 74. minuti. Quintero je izveo korner, a Mina je najviše skočio na prvoj vratnici i polao loptu u mrežu. Bio je to već drugi gol stopera Barcelone, postigao je i prvi gol u 3-0 pobjedi protiv Poljske u 2. kolu.

Nakon primljenog gola Senegal se morao otvoriti i krenuti po izjednačenje. Stvorili su afrički predstavnici i nekoliko izglednih situacija, a najbliži pogotku bili su u razdoblju od 77. do 78. minute. Prvo su Mane i Niang dobro kombinirali, ali je Niangov udaraca sa šest-sedam metara Ospina odbio u kroner. Nakon udarca iz kuta Mina je zaprijetio svom vratara, ponovno je skočio najviše te zapucao prema vratima, ali ovaj put svojima no Ospina je bio spreman.

  • +22
SP 2018., skupina H: Senegal - Kolumbija (navijači) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na kraju je Senegal ispao sa SP iako je imao isti broj bodova i identičnu razliku pogodaka kao Japan, ali je po kriteriju 'fair-playa' bio slabiji jer je dobio dva žuta kartona više od azijskog predstavnika.

Porazom Senegala sve afričke reprezentacije ispale su s ovoga SP već nakon natjecanja po skupinama.

Kolumbija će u osmini finala 3. srpnja u Moskvi igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine G, dok će Japan dan ranije u Rostovu na Donu igrati protiv pobjednika skupine G. Belgija i Engleska će u međusobnom susretu u Kalinjingradu od 20 sati odlučivati koja će od te dvije reprezentacije osvojiti prvo, a koja drugo mjesto u skupini G.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal