UTORAK ZA POVIJEST?

Ludi dan u Riju: Hrvatska lovi čak pet novih medalja!

15.08.2016 u 21:48

Bionic
Reading

Jedanaestog natjecateljskog dana na XXXI Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u utorak 16. kolovoza održat će se natjecanja u 21 sportu, u njih 12 će se dijeliti medalje, a hrvatski sportaši će nastupiti u atletici, boksu, jedrenju i vaterpolu

Hrvatska olimpijska rapsodija u Riju mogla bi tijekom dana dobiti svoje novo veličanstveno poglavlje. Hrvati na borilišta izlaze u četiri sporta, a moguće je osvajanje čak pet medalja. Sandra Perković nastupa u finalu bacanju diska, Ivan Kljaković Gašpić završava svoj nastup lovom na broncu u jedriličarskoj klasi Finn, kao i Tonči Stipanović koji lovi zlato u klasi Laser, dok bi neku od medalja mogli u tri plova koja su na rasporedu osigurati i Šime Fantela te Igor Marenić u klasi 470. Filip Hrgović pak protiv Kubanca Pere ima priliku osigurati broncu.

Bogat sportski dan zatvaraju svojim četvrtfinalom vaterpolisti u ogledu s Rudićevim Brazilom, a još dvije Hrvatice ulaze u svoja kvalifikacijska atletska natjecanja.

Raspored nastupa hrvatskih sportaša, utorak 16.8.:

ATLETIKA - Sandra Perković nastupit će u finalu bacanja diska (16.20 sati), Andrea Ivančević u kvalifikacijama na 100 metara s preponama (16.05 sati), a Sara Kolak u kvalifikacijama bacanja koplja (1.35 sati, srijeda)

BOKS - Filip Hrgović borit će se u četvrtfinalu kategorije preko 91kg protiv Kubanca Leiniera Pera (18 sati)

JEDRENJE - Ivan Kljaković Gašpić nastupit će u plovu za odličja klase Finn, Tonči Stipanović u odgođenom plovu za odličja klase Laser. Šime Fantela i Igor Marenić u osmom, devetom i desetom plovu klase 470, a Petar Cupać i Pavle Kostov u 10., 11. i 12. plovu klase 49er (18.05 sati)

VATERPOLO - Hrvatski vaterpolisti nastupit će u četvrtfinalu protiv Brazila (20.10 sati)