BILO JE SVEGA

Luda večer na Etihadu; igrač Leipziga ponovio Lionela Messija, samo Real brži od Manchester Cityja i dva jubileja Pepa Guardiole

16.09.2021 u 08:40

Bionic
Reading

U prvom kolu skupine A nogometne Lige prvaka Manchester City je na Etihadu bio bolji od Leipziga sa 6:3, a ta utakmica ostat će upamćena po nekim postignućima i jubilejima

Podsjećamo, u 16. minuti City je poveo (Ake) i bio je u stalnoj prednosti, makar je njemački sastav konstantno prijetio i smanjivao minus. Dolazili su Nijemci do 2:3 i 3:4, ali City je ipak ostao nedodirljiv.

Svakako treba izdvojiti da je sve golove za goste dao Christopher Nkunku i tako je postao tek drugi nogometaš u povijesti (iza Lionela Messija) koji je zabio hat-trick Građanima u LP.

No to nije sve. Ovo je za Manchester City bila jubilarna 50. pobjeda u najjačem klupskom natjecanju, a za to mu je trebala 91 utakmica (16 remija, 25 poraza). Samo je madridskom Realu trebalo manje susreta (88) da bi došao do 50 trijumfa u Ligi prvaka.

I Pep Guardiola će pamtiti susret s RB Leipzigom. To mu je bila 300. utakmica na klupi Manchester Cityja u svim natjecanjima (219. pobjeda), ali i 750. u karijeri (547. pobjeda).

  • +5
Manchester City - RB Leipzig, 1. kolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Andrew Yates

Iako je ona ovoj utakmici palo čak devet pogodaka, ona nije rekordna po broju golova u 90 miinuta kada je riječ o dvobojima u skupini LP. Najefikasniju utakmicu u povijesti najbogatijeg natjecanja odigrali su  Borussia Dortmund i Legija Varšava 8:4 (studeni 2016.).