LIGA PRVAKA

[FOTO] U Istanbulu srušen rekord koji je bio u vlasništvu Kyliana Mbappea; Dinamov krvnik u premijernom nastupu stigao do povijesnog trijumfa

Bionic
Reading

Odigrane su prve dvije utakmice 1. kola po skupinama Lige prvaka ove srijede, a pobjede su upisali Borussia Dortmund i Šerif

Njemački sastav je gostovao u Istanbulu gdje je, u sklopu skupine C, pobijedio Bešiktaš 2:1. Utakmica je riješena u prvom poluvremenu kada su postignuta oba pogotka. Prvo je Bellingham zabio u 20. minuti, dok je potom sve pripremio Haalandu koji je u nadoknadi prvog dijela zabio za 2:0.

Domaćin je smanjio kasno da bi ovaj dvoboj potpuno zakomplicirao. Javi Montero je zabio u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Na tom je ogledu Bellingham postavio rekord Lige prvaka, jer je postao najmlađi igrač u povijesti ovog natjecanja koji je zabio barem pogodak na dvije utakmice u nizu (njemu se računa posljednja iz prošle sezone i premijerna u ovoj). Bellingham je učinio takvo što s 18 godina i 78 dana te je dosadašnjeg rekordera Mbappea prestigao za sedam dana.

  • +3
Bešiktaš - Borussia D., 1. kolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: OZAN KOSE / AFP / Profimedia

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida nije igrao za tursku momčad zbog ozljede desnog stopala, dok je na drugoj strani Marin Pongračić odigrao posljednjih dvadeset minuta za Borussiju.

U dvoboju skupine D moldavski Šerif je kao domaćin svladao Šahtar 2:0. Podsjetimo kako je u zadnjem kolu kvalifikacija Šerif izbacio hrvatskog prvaka Dinamo.

Početak natjecanja po skupinama Šerif je otvorio na sjajan način. Prvo je u 16. minuti fantastično reagirao Traore i volejom pogodio za 1:0. U 62. minuti je Yansane potvrdio slavlje moldavskog prvaka.

  • +5
Šerif - Šahtar, 1. kolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: Sergei GAPON / AFP / Profimedia