20. TURNIR 'TOP TEN'

Lucija Lesjak s četiri pobjede stigla do naslova na jakom turniru, a usput se i 'osvetila' Grkinji za poraz na Euru

22.10.2022 u 22:59

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentativka Lucija Lesjak pobjednica je jubilarnog 20. međunarodnog karate turnira 'Top ten' koji se održao u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu

Lesjak je ostvarila sve četiri pobjede, čime je postala prva hrvatska pobjednica tog turnira poslije Ane Lenard prije četiri godine. I prva kojoj je to uspjelo bez i jednog primljenog boda nakon Maše Martinović (kasnije Vidić) iz 2015.

Na startu Lesjak je bila bolja od Slovakinje Hane Kuklove 7:0, potom je nadvisila Stefani Krešić iz BiH 2:0, a u neizvjesnom polufinalu u završnici je nadmudrila i Slovenku Uršu Haberl pobijedivši 1:0.

U finalnom trominutnom dvoboju protiv Kyriaki Kydonaki završilo je bez bodova, ali je sudačkim preglasavanjem 4:1 Lesjak ostvarila ukupnu pobjedu. Time je grčkoj predstavnici na određeni način uzvratila za poraz u susretu za pojedinačnu broncu na ovogodišnjem EP-u u turskom gradu Gaziantepu.

U posljednjih godinu i pol Lesjak je sa ženskom ekipom osvojila zlato na EP-u u Gaziantepu, ekipnu broncu na prethodnom EP-u u Poreču, a osvajačica je i svjetske bronce u teškoj kategoriji na prošlogodišnjem SP-u u Dubaiju.

Još uvijek je aktualna osvajačica zlata s prošlog SP za mlađe seniore u Čileu, a uoči idućeg takvog natjecanja kojem je idući tjedan domaćin turski grad Konya.