LAKO DO DRUGOG KOLA

Lučić impresivno startala u Birminghamu

10.06.2013 u 15:20

Bionic
Reading

Nakon što si je put do 2. kola WTA turnira u Birminghamu prokrčila Ajla Tomljanović, isto je pošlo za rukom i drugoj hrvatskoj predstavnici Mirjani Lučić-Baroni…

Naša je tenisačica na startu turnira koji se igra na travnatoj podlozi pobijedila 74. igračicu svijeta, Čehinju Karolinu Pliškovu, sa 6:3, 6:2. Po dva breaka u svakom setu bila su sasvim dovoljna 31-godišnjoj Lučić-Baroni da izbori 2. kolo i okršaj protiv bolje iz dvoboja između Belgijanke Yanine Wickmayer i Kazahstanke Julije Putinceve.

Lučić-Baroni je na ovaj način uzvratila Pliškovoj za poraz u njihovom jedinom dosadašnjem međusobnom ogledu, lani u Nassauu. Ujedno, za 21-godišnju Čehinju su se u njezina dva posljednja meča nepremostivom preprekom pokazale - Hrvatice. U subotu je u finalu ITF turnira u Nottinghamu izgubila od Petre Martić, a dva dana kasnije ju je zaustavila Lučić-Baroni koja na posljednjoj WTA ljestvici zauzima 101. mjesto.

Podsjetimo, ranije je u 1. kolu Birminghama Tomljanović bila bolja od Amerikanke Melanie Oudin, dok će kasnije Donna Vekić igrati protiv Talijanke Camile Giorgi.