LANČANA REAKCIJA

Lovren ni s čim izazvan Englezima ispričao što mu je Modrić priznao; očito je želio da svi to čuju

18.10.2018 u 10:31

Bionic
Reading

Nakon reprezentativne stanke nogometaši Liverpoola okreću se nastavku sezone, a velike probleme stvaraju im ozljede ključnih igrača. Hrvatski nogometaš Dejan Lovren zbog nastupa na SP-u imao je malo vremena za odmor tijekom ljeta pa mu je tako trener Jürgen Klopp izašao ususret dozirajući mu treninge i nastupe. Zbog toga je vidljivo kako Lovren još uvijek nije pravi…

U sljedećih nekoliko dana nogometaše Liverpoola čeka susret Premier lige u gostima kod Huddersfield Towna (20.10) te četiri dana kasnije kod kuće protiv Crvene zvezde u Ligi prvaka. No još uvijek nije poznato u kojem će sastavu igrati Liverpool jer su neko vrijeme izvan momčadi Adam Lallana i Alex Oxlade-Chamberlain, a nakon obveza u svojim reprezentacijama lakše ozljede imaju Mohamed Salah (mišić), Virgil Van Dijk (napuknuće rebara), Saido Mane (lom palca) i Naby Keita (prepone). Srećom po Kloppa, na listi ozlijeđenih nije Hrvat Dejan Lovren, a nakon nastupa za reprezentaciju u Ligi nacija (Engleska 0:0) te u jednom poluvremenu protiv Jordana (prijateljska) puno toga zanimljivog rekao je za engleski The Telegraph.

  • +5
Prijateljska utakmica: Hrvatska - Jordan Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Naravno, jedna od tema bila je i forma jer se čini kako je Svjetsko prvenstvo, s obzirom na lošu utakmicu Hrvatske i Engleske, ostavilo traga na mnogim igračima. Ne samo na Hrvatima:

'Iskreno, ja se definitivno osjećam drukčije nego obično, kada sam na 100 posto. Jednostavno nije to isto ako ne prođete pripreme od prvoga dana. Uopće nisam prošao predsezonu sa svojom momčadi. Najvažnije je ući u formu, ali svi igrači koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu sad prolaze kroz taj nekakav period adaptacije. Pa i Luka Modrić mi je priznao da se jako muči i da pati', kazao je iskreno Lovren, a njegove riječi su se u nekoliko dana proširile svjetskim medijima.

U tako gustom rasporedu i zbog kratkog vremena za odmor logično je kako je mogućnost ozljede veća. Stoga je Lovren između redaka na jedan način apelirao na sve da imaju razumijevanja i da se razmisli o korigiranju kalendara u godini kada se igra SP.

Nakon njegovih riječi na društvenim mrežama pokrenuta je rasprava o kalendaru u godini kada se igra SP te o činjenici kako su neki igrači odigrali gotovo 100 utakmica u sezoni. Takav tempo je gotovo nemoguće pratiti…

Naravno, i sam Modrić je u zadnjih mjesec dana progovorio o toj bolnoj temi, a zbog njega je i cijela momčad Real Madrida u velikoj krizi. Dakle sve se dogodilo kao svojevrsna lančana reakcija i ispada kako najviše pate klubovi koji su imali igrače u završnici SP-a.

Na pitanje koliko će to oko forme i povratka na optimalnu razinu trajati – jer vjerojatno su i navijači Liverpoola zabrinuti – Lovren je iskreno rekao:

'Zaista ne znam! Znate, svi pate, čak i Mo Salah. To vas sve toliko iscrpi, emocionalno i fizički… Dohvatit ćemo mi kad-tad bolju formu, ali treba vremena', kazao je Lovren, za kojeg je navodno zanimanje pokazala Barcelona. Sve se više piše o transferu u siječnju...

No vremena za odmor nema pa se tako forma morta hvatati u hodu. Srećom po Kloppa, hrvatski izbornik Zlatko Dalić Lovrena je protiv Jordana koristio svega 45 minuta i snažni hrvatski stoper u Liverpool se vratio bez ozljede i ne previše umoran.

  • +16
Hrvatska - Engleska, Liga nacija Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX