SLUŽBENO

Lovre Kalinić potpisao, hrvatski golman ima novi klub u koji je trebao još prije dvije godine

21.12.2018 u 13:45

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativni vratar Lovre Kalinić potpisao je za Aston Villu. Momčadi iz Birminghama pridružit će se 1. siječnja, a ugovor je potpisao do 2023.

Kalinić je većinu karijere proveo u Hajduku, a zadnje dvije sezone bio je član belgijskog prvoligaša Genta. Hrvatski vratar ima i srebro s Vatrenima osvojeno na SP-u u Rusiji.

'Oduševljeni smo dolaskom nekoga s takvim iskustvom i kvalitetom. Lovre je izvanredan vratar i veselimo se njegov dolasku u siječnju', izjavio je Dean Smith, trener Aston Ville koja se natječe u drugom razredu engleskog nogometa Championshipu.

Podsjećamo, siječanj 2017. godine bio je poprilično turbulentan za nekadašnjeg golmana Hajduka. Lovre Kalinić (28) imao je tada na stolu ponudu posrnulog engleskog velikana, Aston Ville iz Birminghama. Praktički je sve bilo dogovoreno, ali transfer nije ostvaren jer popularni Kale - zbog nedovoljnog broja nastupa za reprezentaciju - nije uspio dobiti radnu dozvolu za Englesku.

Odlučio je tada prihvatiti ponudu belgijskog Genta. I nije pogriješio jer je odmah dobio priliku, a proglašen je i najboljim golmanom tamošnjeg prvenstva.

U međuvremenu je postao standardni reprezentativac, s Hrvatskom je na SP-u u Rusiji osvojio srebrnu medalju, a nakon svega je - kad je Danijel Subašić objavio povlačenje iz reprezentacije - postao i prvi golman 'vatrenih'.

U Aston Villi su čekali i dočekali, a belgijski će klub na ime odštete za Kalinića navodno dobiti oko osam milijuna eura.

  • +16
Hrvatska - Engleska, Liga nacija Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX