DISK LETI KAO PODMAZAN

Lov na zlata: Sandri prijete samo bolest i Marsovac

21.05.2012 u 14:55

Bionic
Reading

Sandra Perković se vratila iz Šangaja gdje je srušila svoj osobni te rekord mitinga s prebačenih 68,24 metra. Ona i trener Ivančić ni ne pokušavaju sakriti koliko su zadovoljni

'Pobjednički hitac iz Šangaja bio bi dovoljan za olimpijsku medalju, možda čak i zlato', kazala je hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković, a Sandrin rekord dobiva na važnosti zbog teških uvjeta i jake kiše koja je padala u Šangaju. Rekord je bacila u zadnjoj seriji.

'Nisam očekivala ovako dobar hitac, pogotovo kad sam došla na stadion i vidjela da pada jaka kiša. Ispalo je sjajno, u zadnjem pokušaju se sve posložilo, a vjerujem da bi on bio dovoljan za medalju na bilo kojem velikom natjecanju. Priznajem, bilo je i malo inata jer sam upravo u Šangaju pala na doping testu', kazala je Perković, kojoj je ovo bilo prvo veliko natjecanje nakon šestomjesečne suspenzije.

'Bojao sam se da ne 'izgori' zbog prevelike želje, jer je imala dugu stanku, ali već nakon prvog hica shvatio sam da može baciti i 70 metara. Ja sam dugo u ovom sportu, bio sam na ogromnom broju svjetskih i europskih prvenstava, Olimpijskih igara, ali nikad nisam vidio nijednog bacača ili bacačicu da po kiši baca tako daleko. Nikada! Pa ona je treću s liste najboljih Amerikanku Stephanie Brown Trafton ostavila za čak četiri metra. Sandra i ja se dugo poznajemo i znat ćemo kako tempirati formu za Europsko prvenstvo i Olimpijske igre. Moja želja je samo da ne bude ozljeda i da se barem malo poveća njezin motiv za rad. Ako sve bude u redu, Sandru može pobijediti samo Marsovac visok šest metara i rasponom ruku od 15 metara', kazao je uvijek zahtjevni Sandrin trener Ivan Ivančić koji zna kako se dolazi do najvećih uspjeha.

Perković će sljedećih pet dana provesti u Zagrebu, a potom slijedi put u Ameriku, gdje će nastupiti na jakom mitingu u Eugeneu, potom slijedi miting Dijamantne lige u Oslu i pripreme za Europsko prvenstvo, koje 27. lipnja počinje u Helsinkiju, a na kojem Sandra brani naslov europske prvakinje.

'U Eugeneu će biti gusto jer nastupaju i Kubanka Barrios i Nijemica Nadine Mueller, koja će mi biti jedna od glavnih konkurentica na EP-u. Vrlo sam zadovoljna početkom sezone, očekujem velike stvari na EP-u i Olimpijskim igrama, a bojim se jedino ozljeda', zaključila je s pravom samouvjerena Perković.

'S obzirom na postignuto u Šangaju, mušičavo vrijeme u Londonu tijekom Igara može mi biti i saveznik. Ja sam kao one frizure s reklame, postojana i na kiši i na vjetru i ne bi uopće bilo loše da uvjeti ne budu idealni za bacanje. Imamo još neke finese za dotjerati, ali već sada vidim da ću u Londonu biti bolja nego ikada', najavila je Sandra.