ovo ne zvuči dobro

Loše vijesti za hrvatsku reprezentaciju; kvalifikacije za EURO su pred vratima, a on je ozlijeđen: Mora na posebne pretrage...

22.02.2023 u 20:33

Bionic
Reading

Nikola Vlašić (25) zbog misteriozne je ozljede propustio posljednju utakmicu svog Torina u talijanskom prvenstvu. U klubu su svi zabrinuti jer 'bikovi' u utorak (28. veljače) igraju gradski derbi s Juventusom, no ozljeda Vlašića mogla bi biti puno ozbiljnija nego što se mislilo

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Vlašić (25) proteklog je vikenda propustio prvenstvenu utakmicu njegovog Torina protiv Cremonesea zbog problema s kvadricepsom. Talijanski mediji sada donose zabrinjavajuće vijesti, nitko u klubu za sada ne zna koliko je Vlašićeva ozljeda ozbiljna, a 'bikovi' u utorak (28. veljače) igraju veliki gradski derbi s Juventusom.

Trener Torina Ivan Jurić s pravom je zabrinut...

'Teško mi je to objasniti. Odradio je zadnji trening normalno, ali ima problem koji bi ga na neko vrijeme mogao ostaviti izvan terena. Vidjet ćemo, to su situacije koje trener ne može objasniti, sve je odradio, nadamo se da neće dugo pauzirati', rekao je Jurić o trenutnom stanju ozljede Nikole Vlašića.

Nikola Vlašić ima problema s mišićem i zbog toga nije igrao protiv Cremonesea, piše Tuttosport uz napomenu da hrvatskom reprezentativcu možda prijeti i duža pauza. A to znači da bi Vlašić bio upitan za utakmice hrvatske reprezentacije koja započinje kvalifikacije za plasman na EURO.

'Vatreni' krajem ožujka igraju dvije utakmice, prvo na Poljudu 25. ožujka protiv Walesa, a potom 28. ožujka idu u goste Turskoj. Zlatko Dalić sigurno nakon ovih vijesti ne spava mirno, Vlašić je standardni reprezentativac i ozbiljno je računao na njega.

  • +13
AC Milan - Torino, Serie A, 10.2.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Spada / LaPresse / Profimedia

Talijanski mediji bliski momčadi Torina navode kako će Vlašić u sljedećih nekoliko dana proći posebne pretrage kako bi se utvrdila težina njegovog problema s mišićem. Nakon toga će se znati je li riječ o umoru ili ozljedi... Ako se, u najgorem scenariju, radi o rupturi kvadricepsa, Vlašića bi čekalo najmanje tri do četiri tjedna pauze.

Zbog toga bi propustio utakmice svog Torina s Juventusom, Bolognom, Lecceom i Napolijem, ali i gotovo sigurno ne bi bio spreman za nastup u dresu reprezentacije u prva dva kola kvalifikacija za EURO.

Nikola Vlašić je ove sezone u Torino stigao na posudbu iz West Hama, odigrao je 25 utakmica, zabio je četiri gola uz još četiri asistencije.