Hrvat nema sreće

Loše vijesti za hrvatskog reprezentativca: Čovjek zbog kojeg Lovren mora tražiti novi klub potpisao novi ugovor do 2024. godine

18.10.2019 u 22:58

Bionic
Reading

Joel Matip potpisao je novi ugovor do 2024. godine što znači da će Dejan Lovren morati naći novi klub

Dejan Lovren je ove sezone upisao tek dva nastupa u dresu Liverpoola. Prošlog ljeta za njega je bila zainteresirana Roma koja bi mu dala veću minutažu, ali taj transfer je propao jer je Lovren navodno tražio bolji ugovor koji mu u Rimu nisu bili spremni ponuditi. Ostao je u Liverpoolu i završio uglavnom na klupi.

Razlog nije loša Lovrenova forma, već sjajni suigrači u klubu. Liverpool je ekipa koja prima najmanje golova u Premier ligi, a prošle sezone su taj rekord držali i u svim ligama petice. Jedan od stopera je Virgil van Dijk koji se toliko zacementirao na tom mjestu da vjerojatno ne postoji niti jedan stoper na svijetu koji bi ga mogao izgurati s te pozicije.

Drugi, nažalost, nije Lovren, već Joel Matip koji je u nekim utakmicama bio čak i bolji od nedodirljivog Van Dijka. Odigrao je svih devet utakmica u sezoni i čak i zabio dva gola, a sada je s Liverpoolom potpisao i novi ugovor do 2024. godine. Matip je u klub stigao još 2016. godine iz Schalkea kao slobodan igrač, ali nije se odmah prilagodio na engleski nogomet, a mnogi su čak i govorili kako je njegov dolazak veliki promašaj.

Danas je 28-godišnji Matip jedan od najboljih svjetskih stopera, ali u prvoj sezoni na Anfieldu je igrao u tandemu s Lovrenom i ovaj dvojac je primio 42 gola i jedva održao klub na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Problem je bila nesigurnost pod pritiskom. Sve se to promijenilo dolaskom Virgila van Dijka 2018. godine.

Najprije mu je partner u obrani bio Lovren, a Matip je, izgledalo je, izvisio, a imao je i problema s ozljedama i vraćanjem u formu. Ipak, početkom 2019. godine je uspio uloviti formu i iskoristiti probleme Lovrena i Gomeza i od tada je ključni čovjek obrane. Ovaj mjesec je izabran i za igrača lige, a sletio je i novi ugovor. Ujedno i poruka Lovrenu da traži novi klub.