teška ozljeda

Loše vijesti za Dinamo uoči Šahtara: Napadač Dinama hitno ide na operaciju; neće ga biti barem dva, tri mjeseca

19.10.2019 u 13:13

Bionic
Reading

Sandro Kulenović potrgao je metatarzalnu kost i mora hitno na operaciju. Oporavak kod takvih ozljeda traje dva do tri mjeseca

Sandro Kulenović stigao je ovoga ljeta u Dinamo iz varšavske Legije za dva milijuna eura. Kulenović je produkt Dinamove škole nogometa koji je u Legiji stasao u pravog napadača i skupio seniorsko iskustvo, te s 19 godina postao jedan od najvećih napadačkih talenata na svijetu.

Koliko je moćan pokazuje i činjenica da je u susretu sa San Marinom za mladu reprezentaciju zabio hat-trick u pobjedi od 7:0. San Marino i nije neki protivnik, ali nije ni Azerbajdžan pa ih naši seniori nisu mogli pobijediti, a kamoli zabiti tri gola na jednoj utakmici.

Dinamo je vodio protiv Gorice 4:1 i bio je to idealan trenutak da u igru uđe Kulenović i u Hrvatski Telekom Prvoj ligi pokaže što zna. U 64. minuti zamijenio je Mislava Oršića koji je prethodno zabio tri o četiri Dinamova gola i izgledalo je kao da će Kulenović imati mir i pokazati zašto je doveden. Ipak, samo pet minuta nakon što je ušao u igru, iz nje je i izašao. Točnije, odvezen je s terena u kolima hitne pomoći.

  • +14
Hrvatski Telekom Prva liga, 11. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Hitno je prevezen na rendgen koji je potvrdio crne prognoze. Kulenoviću je pukla metatarzalna kost što znači da će se načekati prije no što ponovno obuče Dinamov dres. Kada malo splasne oteklina Kulenović će biti operiran, a onda slijedi dugotrajan oporavak. Iako liječnici još nisu rekli svoju prognozu koliko će Sandro izbivati s terena, oporavak kod ovakve ozljede u pravilu traje dva do tri mjeseca, a nekada i dulje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo