Nisu uspjeli u idući krug

Loš dan za hrvatski tenis; Kazahstanci zaustavili Ivu Karlovića i Anu Konjuh

14.07.2021 u 22:28

Bionic
Reading

Ivo Karlović je izgubio od Aleksandera Bublika, a Ana Konjuh od Julije Putinceve

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Newportu nakon što je u dvoboju 2. kola izgubio od prvog nositelja Kazahstanca Aleksandera Bublika sa 6:7 (5), 6:4, 1:6.

'Div sa Šalate' je odigrao jako dobra prva dva seta tijekom kojih nije izgubio svoj servis spasivši obje break-lopte Bublika u trećem gemu prve dionice. Nažalost, u trećem setu više nije bilo mirnoće i svježine i pobjeda je otišla na stranu 37. tenisača svijeta. Bio je to njihov prvi međusobni susret.

U prvom setu oba tenisača su držala svoj servis pa je odluka pala u trinaestoj igri. Kazahstanac je poveo sa 3:1, Karlović se vratio izjednačivši na 3:3, imao je i 5:5, no 24-godišnji tenisač svijeta je osvojio dva poena u nizu za 7:5.

Karlović je u drugom setu zaigrao još bolje i pri rezultatu 3:3 je načinio break koji se pokazao presudnim. Do kraja je mirno zadržao svoj servis za 6:4 i 1:1 u setovima.

Nažalost, treći set je otišao na Bublikovu stranu. Prvi break je napravio za 3:1, a drugi za 5:1 nakon čega je priči bio kraj.

Bez četvrtfinala je ostala i Ana Konjuh u Budimpešti izgubivši u susretu 2. kola od Kazahstanke Julije Putinceve 4:6, 3:6.

Bio je to meč u kojem su tenisačice čak 10 puta gubile svoje servise. Nažalost, Ana je šest puta gubila svoj servis, a njezina suparnica četiri.

Kazahstanka je bolje ušla u meč i povela je 2:0 uz rani break. No, Konjuh se vratila izjednačivši na 2:2. Uslijedila su čak četiri breaka nakon kojih je rezultat bio 4:4. Putinceva je potom uspjela osvojiti svoj servis sa 5:4, te načiniti još jedan break za 6:4 nakon 46 minuta igre.

U drugom setu, prvi break je načinila Konjuh stigavši do vodstva 2:1. No, 42. tenisačica svijeta je uzvratila sa četiri gema u nizu stigavši do prednosti 5:2. Konjuh je smanjila na 5:3, a potom spasila tri meč lopte, nažalost ne i četvrtu.

Bio je to njihov treći međusobni susret i prvi poraz hrvatske tenisačice koja je ove godine dobila Kazahstanku u Beogradu, te 2015. u Pragu.