SuperSport HNL

Lokomotiva i Gorica traže prekid crnog niza, zahuktali Osijek stiže u Varaždin; evo gdje gledati današnje utakmice

22.10.2022 u 11:16

Bionic
Reading

Subota nam nudi dva susreta 14. kola SuperSport HNL-a. Derbi dna ljestvice igraju Lokomotiva i Gorica (15 sati, MAXSport 1, MAXtv), a potom na teren izlaze Varaždin i Osijek (17.05 sati, MAXSport 1, MAXtv)

U petak su 14. kolo SuperSport HNL-a remijem 1:1 u najvećem hrvatskom derbiju otvorili Hajduk i Dinamo, a danas se uzbuđenja na travnjacima nastavljaju. Igraju se dvije utakmice, Lokomotiva i Gorica (15 sati, MAXSport 1, MAXtv) te Varaždin i Osijek (17.05 sati, MAXSport 1, MAXtv).

NK LOKOMOTIVA - NK GORICA (15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Derbi začelja igra se u Kranjčevićevoj, predzadnja Lokomotiva dočekuje posljednju Goricu. 'Lokosi' su nanizali četiri poraza i remi, a Gorica čak sedam poraza i remi. Ovo će biti grčevita borba za bodove koji bi mogli značiti spas u nastavku sezone.

Lokomotiva je samopouzdanje malo podigla 6:1 pobjedom protiv Bistre u SuperSport Kupu.

'Zabili smo šest golova, mislim da se ekipa podigla tako da nam je ta Kup utakmica dobro došla', kazao je trener 'lokosa' Silvijo Čabraja i dodao:

  • +7
SuperSport HNL: Rijeka - Lokomotiva, 16.10.2022. Autor: Damir Skomrlj

'Vjerujem kako i Gorica i mi želimo izaći iz ove utakmice s pozitivnim rezultatom, a pozitivan rezultat je u svakom slučaju - pobjeda. Vidjet ćemo na kraju kako će to izgledati. De Haas je preko Kupa odradio suspenziju zbog kartona. Nedostajat će nam Josip Pivarić koji ima kartone, nema niti povrijeđenih Maleša, Smakaja i Vasilja, no vjerujem kako će svi igrači kvalitetno odgovoriti izazovima na terenu', zaključio je trener Lokomotive.

Gorica je u Kupu 3:2 slavila protiv Dubrave, a sad će pokušati prekinuti crni niz koji ju je prikovao na dno prvenstvene ljestvice.

  • +18
Gorica - Hajduk, 13. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Ostvarili smo ono što smo željeli u Kupu, plasirali smo se u sljedeću fazu i čestitao sam dečkima nakon utakmice jer su pokazali karakter. Vratili su se nakon primljenog gola na samom početku utakmice, pa ponovno nakon izjednačenja Dubrave i time pokazali da imaju karakter koji nam treba do kraja utakmice. Znamo da nam je u prvenstvenim utakmicama malo nedostajalo da dođemo do pozitivnog rezultata te se nadam da je ova utakmica bilo to što nam je trebalo da uđemo u pozitivni niz', rekao je trener Gorice Igor Angelovski te dodao:

'Ne trebamo gledati na tablicu i previše se opterećivati time. Fokus nam mora biti na utakmici, idemo po tri boda i moramo odigrati dobro jer Lokomotiva ima svoje kvalitete koje trebamo neutralizirati.'

NK VARAŽDIN - NK OSIJEK (17.05 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Tri poraza i remi, to je učinak Varaždina u posljednja četiri kola SuperSport HNL-a. A sad mu u goste stiže Osijek koji je nanizao šest pobjeda i remi, a u posljednjih pet utakmica ima strašnu gol-razliku 14:1!

Trener Varaždina Mario Kovačević ponovo ima problema sa sastavljanjem prve momčadi, a sve zbog ozljeda i bolesti. Međutim, najavljuje kako će biti spremni suprotstaviti se preporođenom Osijeku.

  • +11
SuperSport HNL: Dinamo - Varaždin, 16.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Težak raspored poslije Hajduka i Dinama, dolazi nam ekipa koja je sada možda i u najboljoj formi. Pet pobjeda u nizu, novi trener, nove ideje i rezultati su došli. Međutim, mi igramo doma i nikoga se ne bojimo. Složit ćemo dobru ekipu koja će se nadigravati s Osijekom i sve ćemo učiniti da bodovi ostanu kod nas. Nakon što smo mogli, a nismo osvojili bodove protiv Hajduka ili Dinama, sada je vrijeme da ih osvojimo. Iako cijenimo i poštujemo Osijek i njihov igrački kadar', zaključio je Kovačević koji u momčadi ima pravu bolnicu:

'Zelenika vjerojatno može, Pellumbi je počeo trenirati, ali teško da će konkurirati za ovu utakmicu, Ba je odigrao jedno poluvrijeme i nije spreman za cijelu utakmicu, Jozo Stanić vjerojatno može, imao je virozu i cijeli tjedan nije trenirao, Šego sigurno neće konkurirati, Vugrinec i Belcar su osjetili ozljede prije Kup utakmice pa nisu putovali, Elezi će vjerojatno moći, Stolnik je uputan, Urata neće moći, Katanec vjerojatno neće moći, Vuka i Postonjskoga nema od ranije, a Teklić je prošli tjedan bio bolestan, Brekala je isto uhvatila viroza, Banovec ima problema s oba gležnja...'

Osijek je u prvenstvu nanizao remi i šest pobjeda...

'Spremni smo za utakmicu u Varaždinu. Momčad je u dobroj formi, atmosfera je odlična i dočekujemo utakmicu s jasnim ciljem da osvojimo tri boda', kaže trener Osijeka Rene Poms čiji su napadači Beljo i Mierez u sjajnoj formi:

  • +9
Osijek - Istra 1961, 13. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

'Kao trener mogu biti sretan što imam takve igrače u dobroj formi i dobroj kondiciji. Jedan drugog guraju jer rade stvarno dobro, moj plan je staviti ih sve u momčad, ali isto tako moram razmišljati i o suparniku, nekada je bolje i kada netko od njih uđe u igru tijekom utakmice. Opasniji smo kada imamo više opcija i to je ono što želimo. Možemo igrati s 11 igrača, ali odlična je stvar kada kao trener imaš 16, 17 ili 18 igrača od kojih možeš svakog odabrati. Rekao sam igračima da ih sve želim na vrhunskoj razini, a mali detalji će odlučiti zašto ću odabrati ovog ili onog igrača za početnu postavu.'

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore