ispao je tragičar, ali...

Ljutiti Dejan Lovren nikako se nije mogao pomiriti s činjenicom da je skrivio penal, a na kraju je poslao nedvosmislenu poruku izborniku Daliću i suigračima

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 18.06.2021 21:34
  • Objavljeno 18.06.2021 u 21:18
Bionic
Reading

Povratak Dejana Lovrena - jednog od naših najiskusnijih reprezentativaca - u momčad za utakmicu protiv Češke bilo je veliko ohrabrenje za 'vatrene'. No, Lovren je na kraju ispao tragičar jer je nakon skoka u našem šesnaestercu skrivio prekršaj na Patriku Schicku i Češka je dobila jedanaesterac iz kojeg je povela

'Kako ne bih bio razočaran zbog penala? Sad, gledajući unatrag, Schicka uopće nisam mogao vidjeti. Išao sam na loptu. To je bila moja prirodna pozicija, tako skačem cijeli život. Nisam mogao drugačije skočiti. Što bih trebao, skakati bez ruku, kao svijeća?! Većina ljudi je rekla da nije penal, ni sudac ga nije vidio u tom trenutku. Da nije bilo VAR-a, ne bi ni bilo penala. Sad, što da radim...?', u dahu je nakon utakmice 'odvrtio film' te sporne situacije Dejan Lovren.

>> Pogledajte spornu snimku nakon koje puno toga nije jasno; je li ovo zaista bilo dovoljno za penal Češkoj protiv Hrvatske?

No, vrijeme se ne može vratiti, španjolski sudac Carlos del Cerra Grande sudio je penal u toj 37. minuti iz kojeg je Patrik Schick, još krvavog i razbijenog nosa, zabio za vodstvo Čeha.

Teško se Lovren mirio s remijem. Svi su očekivali pobjedu, ovih 1:1 veliko je razočaranje...

'Ne izgledamo dobro, jasno je to. Nije bilo prvo poluvrijeme na našem nivou', iskreno je rekao Lovren, a onda poslao jasnu i nedvosmislenu poruku izborniku Zlatku Daliću i suigračima:

'Nema nam druge, moramo sjesti svi zajedno i razgovarati. Ako ovako nastavimo, neće završiti dobro. Nešto smo u nastavku utakmice i pokazali, ali nije to to. Neke stvari ne štimaju, ali ima još jedna utakmica. I dalje vjerujem u ovu ekipu.'

  • +69
Hrvatska - Češka, 2. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Za kraj je Dejan Lovren imao poruku i za navijače uoči utakmice protiv Škotske (utorak, 22. lipnja, 21 sat).

'Navijačima poručujem da ćemo dati više od ovoga. Sami smo svjesni da ovo nije bilo dobro, nemamo se što lagati. U nekim situacijama kao da smo poluaktivni... Sa svim respektom prema njima, ne znam zašto smo čekali da Česi odigraju onakvo prvo poluvrijeme. Česi su imali u prvih deset minuta ne znam koliko centaršuteva... To nismo trebali dopustiti', zaključio je Dejan Lovren.