suigrač marija pašalića

Ljudina od 165 centimetara visine; kapetan Atalante ovim je neočekivanim potezom zaradio poštovanje navijača i suigrača

10.09.2020 u 20:53

Bionic
Reading

Kapetan Atalante Papu Gomez (32) bez previše razmišljanja je odbio nemoralnu ponudu Al-Nassra, najpopularnijeg nogometnog kluba iz Saudijske Arabije. Mogao je omaleni Argentinac 'masno' zaraditi u posljednjim sezonama karijere, ali odlučio je ostati vjeran momčadi iz Bergama

Atalanta je posljednjih godina izbila u vrh talijanskog nogometa igrajući atraktivan nogomet, a argentinski nogometaš Papu Gomez bio je ključni igrač kluba. Tek 165 centimetara visoki ofenzivni veznjak postao je 'duša' momčadi, suigrači i navijači ga jednostavno obožavaju, a sada je pokazao i kolika je ljudina.

Iako mu ugovor ističe tek za dvije godine, vodstvo kluba je, uvažavajući njegov veliki doprinos, dalo Gomezu slobodu da sam odluči hoće li prihvatiti ponudu Al-Nassra, kojeg je jednu sezonu vodio Zoran Mamić (2016./'17.).

  • +22
Atalanta - PSG (četvrtfinale Lige prvaka 2019/2020) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL

Al-Nassr je ponudio Gomezu godišnju plaću od čak 7,5 milijuna eura plus bonuse, što je daleko više od njegove trenutne zarade u momčadi iz Bergama, ali kapetan Atalante je bez previše razmišljanja odlučio ostati.

Papu Gomez stigao je u Atalantu 2014. godine iz ukrajinskog Metalista iz Harkiva, i to za samo 4,5 milijuna eura.