POVRATAK OTPISANOG

Ljubo izbacio Simona, Ivo i Marin ispali

17.03.2009 u 09:41

Bionic
Reading

Od trojice hrvatskih predstavnika u trećem kolu Indian Wellsa, uspješan je bio onaj od kojeg se to najmanje očekivalo. Ivan Ljubičić svladao je osmog igrača svijeta i obranio lani izborenu osminu finala

Ljubičić je četvrto kolo izborio bez izgubljenog seta, a treća prepreka bio je u zadnjih godinu dana sjajni Francuz Simon. Ljubičić je servisima potpuno razoružao Simona i za uvjerljivu pobjedu dovoljno je bilo jednom mu uzeti servis i ostati čvrst tijekom tie-breaka. U prvom setu je iskoristio jednu od četiri break prilike, a meč je završio nakon suverenog nastupa u posljednjoj igri.

Simon tijekom cijelog meča nije došao do prilike za obrat. Štoviše, na servis Ljubičića ukupno je u 11 gemova uspio osvojiti osam poena. Nakon 6:3, 7:6 (3), čime je došao do omjera 2-0 protiv Simona, Ljubičić traži prolazak u četvrtinu finala.

U četvrtom kolu čeka ga Rus Igor Andrejev, s kojim također ima pozitivan omjer. Nakon prvog poraza Ljubičić je nanizao tri pobjede i, uz tako snažan servis (13 aseva protiv Simona), ima se pravo nadati novom slavlju.

Marin Čilić, najbolje rangirani Hrvat, poražen je od Španjolca Robreda. Robredo ima bolji plasman na ATP ljestvici (15., dok je Čilić 19.) i obojica već u godini imaju dva osvojena turnira, no tvrda podloga trebala je biti Marinova prednost. Ipak, obojica su bila izuzetno opasna protiv servisa i u takvoj igri više je dobio Robredo. U meču je viđeno čak devet obrata, a nakon 110 minuta igre Robredo je slavio sa 7:5, 7:6(2). To je, nakon olimpijskih igara u Pekingu, tek drugi poraz Čilića od igrača koji nije među 10 najboljih na svijetu.

Ivi Karloviću protiv Rogera Federera nije pomoglo ni 13 aseva. Najtrofejniji tenisač današnjice Ivi nije dozvolio ni jednu loptu za break, dok je sam iskoristio jednu u drugom setu i sa 7:6(4), 6:3 došao do sedme pobjede u osmom dvoboju s hrvatskim divom.