DOVODE SVOG IGRAČA

Ljubičić na korak do povratka na Poljud

21.01.2010 u 21:13

Bionic
Reading

Važući između dvije ponude, Hajdukove i inozemne, Marin Ljubičić skloniji je povratku na Poljud i brzom stavljanju na raspolaganje treneru Reji na pripremama u Španjolskoj

Pregovori između Hajduka i Ljubičićeva zastupnika Damira (Igorova brata) Štimca ušli su u završnu fazu i ako ne bude nepredviđenih okolnosti, Ljubičić bi od petka ponovno trebao postati igrač bilih.

Jedina prepreka mogla bi mu biti vrlo konkretna jednog francuskog prvoligaša, no i Ljubičić, a i Štimac, skloniji su Marinovu povratku na Poljud odakle je prije sezonu i pol otišao u Zadar.

Ljubičić je iz Metkovića kao nadareni junior stigao na Poljud, gdje je krupnim koracima gazio prema seniorskoj momčadi. Savršene tjelesne građe i agresivnosti za poziciju zadnjeg veznog zakucao je na vrata prve momčadi, no tu je njegov razvoj zastao. I umjesto da ga pošalju negdje na posudbu da se kali i razvija, Hajduk mu je dao odriješene ruke i olako ga otpustio.

Tu će grešku platiti, čini se, tri puta.

Prvi put platili su je kada je Zadar na Stanovima njegovim golom pobijedio Hajduk, nakon čega je odstupio trener Vučević. Drugi put je nakon njegove sjajne igre Zadar slavio na Poljudu, a ostavku je podnio Miše, a treći put Hajduk će i konkretno platiti. Odštetu Zadru za povratak 'svog' igrača.

Sve ovo vrijeme Ljubičić je sjajnim igrama u Zadru pokazao da je u Hajduku bio nepotrebno zapostavljen, a to je primijetio i izbornik mlade reprezentacije Dražen Ladić koji ga je redovito pozivao pod stijeg.

Teško da postoji slikovitiji primjer svih Hajdukovih zabluda, lutanja i pogrešaka u zadnjih nekoliko godina od slučaja Marina Ljubičića.