UDARAC ZA CRVENE

Liverpool šest tjedana bez ključnog braniča

12.09.2013 u 11:01

Bionic
Reading

Vodeća momčad engleske nogometne Premierlige Liverpool bit će oslabljena za neigranje pouzdanog obrambenog igrača Glena Johnsona idućih šest tjedana

Podsjetimo, Johnson (29) se ozlijedio (stopalo) za vrijeme pobjede nad Manchester Unitedom (1-0), te je bio primoran odustati od nastupa za Englesku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Ozljeda je u prvi trenutak izgledala znatno teža, no u konačnici se ispostavilo da će Johnson izbivati s travnjaka oko mjesec i pol dana.

Johnson je do ozljede u 78. minuti protiv Uniteda odigrao svaku minutu Liverpoolove dosadašnje sezone, točnije bio sudionik u sve četiri pobjede (tri u prvenstvu i jedna u Liga kupu), i jedina je ozbiljna opcija Liverpoola na desnom beku.

Johnson je vladar desne strane Liverpoolove obrane posljednje četiri sezone


Trener Liverpoola Brendan Rodgers ovoga je ljeta bitno osnažio zadnju liniju dovođenjem iskusnog Kolo Tourea, te mlađih aduta Sakha, Traorea i Ilorija. Ipak, nitko od navedenih nije predviđen za igranje na desnoj strani. Veliku priliku tako bi mogao dobiti mladi Andre Wisdom, izdanak Liverpoolove škole koji je do sada skupio 21 službeni nastup.

Ukoliko se procjene o brzini oporavka pokažu točnima Johnson bi se mogao vratiti 2. studenog kada Liverpool gostuje u Londonu kod Arsenala.