OČUVAN I SNAŽAN

Liverpool nudi novi ugovor kapetanu Gerrardu

24.12.2012 u 15:22

Bionic
Reading

Menadžer Liverpoolovih nogometaša Brendan Rodgers izrazio je svoju želju da kapetan Steven Gerrard (32) produlji aktualni ugovor s klubom koji mu istječe za 18 mjeseci

'Mislim da nema nikakve sumnje da želimo da produlji. To je ključno. Steven ima veliku glad za uspjehom. Ima 32 godine, ali puno je toga u njemu ostalo za dati,' rekao je Rodgers za službenu web-stranicu kluba.

Gerrard brani boje Liverpoola početka profesionalne karijere 1998. godine, a ostao je vjeran 'redsima' usprkos nekoliko bogatih i izazovnih ponuda tijekom godina, prvenstveno od Chelseaja i Real Madrida.

'To je čovjek koji se brine o sebi svaki dan, jede dobro, odmara se i oporavlja dobro, radi dobro. To je čovjek koji je živio svoj život usredotočen isključivo na to da bude nogometaš. A to vam dopušta da nastavite igrati duboko u tridesetima.'

Ove je sezone Gerrard odigrao svih 18 premierligaških utakmica, a u posljednjoj utakmici protiv Fulhama u visokoj 4-0 pobjedi sudjelovao je s golom i dvije asistencije.

'I dalje je sposoban za nevjerojatne trkove, a njegov je utjecaj unutar momčadi izvanredan. Njegov je utjecaj za mene, posebice jednom kada je počeo shvaćati što od njega tražim, prvoklasan,' završava trener koji je već u prvoj polusezoni iznimno ubrzao protok Liverpoolove igre i, ako bude mogao dovesti adekvatna pojačanja, vraća nadu u osvajanje engleskog naslova kojega Liverpool čeka 22 godine.

Ako ikada ode, i sam Stevie će gledati ovaj video sa suzom u oku