LUDNICA NA Anfieldu

Liverpool dramatičnim preokretom došao do polufinala Liga kupa; Vlašić asistirao, West Ham ispao

22.12.2021 u 23:52

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola izborili su mjesto u polufinalu engleskog Liga kupa (Carabao Cup) nakon što su u dramatičnom preokretu nadoknadili zaostatak od 1:3 u osnovnom dijelu utakmice, a onda boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Leicester

Jeremy Vardy je golovima u 9. i 13. minuti "lisicama" donio dva gola prednosti u ranoj fazi dvoboja na Anfieldu. Alex Oxlade-Chamberlain je u 19. minuti smanjio zaostatak Livepoola, da bi James Maddison u 33. minuti pogodio za vodstvo gostiju od 3:1. Diogo Jota je u 68. minuti smanji na 2-3, a erupciju oduševljenja izazvao je pogodak Minamina u petoj minuti sučevog dodatka, kojim je Liverpool stigao do odluke u raspucavanju.

Tu se u junaka prometnuo irski vratar Caoimhin Kelleher koji je dobio priliku braniti u ovom dvoboju. U četvrtoj seriji je obranio udarac Lukeu Thomasu i tako donio prednost "crvenima", ali je u petoj seriji Minamino pogodio gredu.

No, već u sljedećoj seriji Kelleher ponovno brani, ovoga puta udarac Ryana Bertranda, a Diogo Jota preciznim udarcem donosi Liverpoolu plasman u polufinale.

U srijedu su ga izborili još i Chelsea te Tottenham, a u utorak je to učinio Arsenal.

Chelsea je slavio sa 2:0 na gosovanju kod Brentforda. Do vodstva je Tuchelova momčad stigla autogolom Janssona u 80. minuti, a Jorginho je u 85. minuti pogotkom iz kaznenog udarca postavio konačnih 2:0. Mateo Kovačić je odigrao prvo poluvrijeme, a zamijenio ga je upravo Jorginho.

Tottenham je na svom stadionu svladao West Ham sa 2:1, a svi su pogoci postignuti u prvom poluvremenu. Bergwijn je u 29. minuti Spurse doveo u vodstvo. Bowen je na asistenciju Nikole Vlašića izjednačio u 32. minuti, a Lucas Moura je u 34. minuti pogodio za konačnih 2:1. Vlašić je igrao do 68. minute.

Odmah po završetku posljednjeg četvrtfinalnog dvoboja održan je ždrijeb polufinala koji je spojio Arsenal i Liverpool te Chelsea i Tottenham.

Prve utakmice su na rasporedu u tjednu koji započinje 3. siječnja, a uzvrati su tjedan dana poslije.