SLAVIO I MILAN

Čudo u Italiji: Spezia nije uputila niti jedan udarac prema okviru gola, a uzela tri boda u Napulju

22.12.2021 u 23:13

Bionic
Reading

Nogometaši Spezije kreirali su najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela natjecanja u ovoj sezoni talijanskoj Serie A pobijedivši u 19. kolu na gostovanju kod Napolija sa 1:0, a da pritom nisu uputili nijedan udarac unutar okvira vrata

Gol za senzaciju produkt je autogola za koji je krivac Napolijev stoper Juan Jesus koji je u 37. minuti glavom skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Napoli je imao ukupno 26 udaraca, sedam ih je išlo unutar okvira, ali nijedan nije završio u mreži, što je momčad Luciana Spalettija odvela u treći uzastopni poraz na domaćem terenu, gdje su ga prije Spezije svladali Empoli i Atalanta.

Hrvatski stoper Martin Erlić je odigrao cijelu utakmicu u obrani Spezije koja je izdržala bez da primi pogodak na stadionu Diego Armando Maradona.

Spezia je došla do četvrte pobjede u sezoni, nije se pomakla sa 17. pozicije, ali je od zone ispadanja sada dijeli pet bodova.

Milan je u Empoliju došao do pobjede od 4:2 (2:1) kojom se zadržao na četiri boda zaostatka za vodećim gradskim suparnikom Interom.

Franck Kessie je Milanu donio vodstvo u 12. minuti. Empoli je izjednačio u 18. minuti preko Bajramija, da bi Kessie svojim drugim pogotkom ponovno doveo goste do prednosti u 42. minuti. Florenzi je u 63. minuti pogodio za 3:1, a Hernandez u 69. minuti doveo Milan do prednosti od tri gola. Pinamonti je u 84. minuti realizirao kazneni udarac za konačnih 2:4.