seli iz Wolfsburga

Liverpool doveo Nijemca za sportskog direktora; evo što o njemu misli Jurgen Klopp

30.05.2023 u 13:23

Bionic
Reading

Engleski velikan Liverpool je imenovao Jorga Schmadtkea za svog novog sportskog direktora, objavio je u utorak klub iz Premier lige.

Ovaj 59-godišnji Nijemac proveo je više od četiri godine na istoj poziciji s Wolfsburgom u Bundesligi, prije nego što je početkom godine napustio klub. Također je bio istaknuti sportski direktor Hannovera i Kölna.

Bivši vratar Fortune Dusseldorf preuzima vodstvo 1. lipnja, pod uvjetom da dobije radnu dozvolu, dok se Liverpool želi oporaviti od sezone bez trofeja.

Schmadtke će naslijediti Juliana Warda, koji napušta klub nakon više od desetljeća na Anfieldu, obilježenog naslovom u Premier ligi 2020. i Ligom prvaka 2019.

"Znam da je on dobar momak i pametna osoba", rekao je trener Liverpoola Jurgen Klopp kada je ranije ovog mjeseca upitan o mogućnosti da se njegov sunarodnjak Schmadtke pridruži stručnom stožeru Redsa.

"Vrlo je dobar u onome što je napravio u Njemačkoj, stvarno je uspio", rekao je Klopp, čiji su igrači u nedjelju završili sezonu Premier lige na petom mjestu, ne uspjevši se kvalificirati za Ligu prvaka, prvi put od sezone 2015/2016.