RODGERS 'SLAŽE PUZZLE'

Liverpool doveo mladog Coutinha iz Intera

27.01.2013 u 04:57

Bionic
Reading

Liverpool se nakon očajnog ulaska u sezonu osovio na noge i 15 kola prije kraja Premiershipa zauzima sedmu poziciju na ljestvici. Tijekom zime trener Brendan Rodgers bitno je obogatio sastav, a važan dio takvog trenda obavili su potpisom mladog brazilskog ofenzivca Phillipea Coutinha iz milanskog Intera

Brendan Rodgers je na kormilo Liverpoola došao ovoga ljeta i u klub je uveo ozbiljne taktičke inovacije. Liverpool koji se i pod španjolskim trenerom (Benitez) oslanjao na britanski stil postao je otočka verzija Barcelone u povojima i vrlo zanimljiv projekt koji miriše i na srednjoročni prekid dugog šampionskog posta Liverpoola.

Nakon duge ozljede vratio se Borini, sjajnom Suarezu trener je priključio Daniela Sturridgea iz Chelseaja (tri gola u prve tri utakmice), a sada su doveli i 20-godišnjeg Coutinha koji je odrastao u slavnom Vascu da Gami. U Inter je došao s 18 godina, a najbolje je igrao na posudbi u Espanyolu gdje je i igrao i zabijao.

U Espanyolu ga je vodio trener Mauricio Pochettino koji danas vodi Southampton i jako je želio novu suradnju s Coutinhom, no ovaj se izjasnio da želi na Anfield i prešao uz odštetu u rasponu (ovisno o izvoru) od 10 do 13 milijuna eura. Sada još trebaju dogovoriti plaću i trajanje ugovora, da Phillipe prođe liječnički pregled i da se krene uigravati u sustav u koji je uzet zato što se u njega odlično uklapa.

Debitirati bi, ako se brzo dogovore, mogao već u srijedu na gostovanju kod Arsenala gdje Liverpool ima priliku sasvim stići 'topnike' i još ozbiljnije konkurirati za četvrtu poziciju na kraju sezone. Everton im trenutno bježi četiri, a Tottenham sedam bodova.

Ulazi s lijeve strane kao Fernando Torres nekada

Coutinho zna što nosi Anfield i kako se tamo tretiraju igrači koji pružaju maksimum