NOGOMETNE LIGE

Livaja se golovima 'nudi' izborniku Daliću, čovjek odluke u pobjedi AEK-a; Jozaku veliki derbi u Poljskoj

04.03.2018 u 22:21

Bionic
Reading

U susretu 24. kola grčkog nogometnog prvenstva AEK je pobijedio Panionios 1-0, a pogodak odluke zabio je hrvatski nogometaš Marko Livaja u 21. minuti utakmice

Lazaros Christodoulopoulos je ubacio s desne strane, a Livaja udarcem glavom svladao slovenskog vratara Matica Kotnika. Bio je to njegov deseti gol za atenski klub u svim natjecanjima. 

U derbiju kola Olympiakos i Panathinaikos su odigrali 1-1. Aktualni prvak je poveo u 61. minuti golom Konstantinos Fortounisa iz kaznenog udarca, a izjednačio je Anthony Mounier u 87. minuti, također iz jedanaesterca. 'Pao' je izjednačio s igračem manje nakon što je u 61. minuti isključen Evangelos Oikonomou.

AEK je preuzeo vodstvo na ljestvici sa 54 boda, PAOK je drugi sa 52 boda i utakmicom manje, a treće mjesto drži Olympiakos sa 47 bodova. Panathinaikos je tek osami sa 31 bodom.

  • +2
Hrvatski nogometaš Marko Livaja Izvor: Profimedia / Autor: Sergei Fadeichev/TASS

U velikom derbiju poljskog nogometnog prvenstva Legija je u Varšavi pobijedila Lech Poznanj 2-1.

Bio je to sudar klubova koje vode hrvatski stručnjaci Romeo Jozak i Nenad Bjelica, a na koncu se radovao Jozak.

Marko Vešović zabio je već u drugoj minuti za vodstvo domaćina, izjednačio je Christian Gytkjaer u 63. minuti, a pobjedu Jozakovom klubu donio je Michal Kucharczyk iz kaznenog udarca u 86. minuti.

Bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva igrao je za Legiju do 70. minute, dok je Domagoj Antolić odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona. Za goste je cijeli susret igrao Mario Šitum.

Na ljestvici vodi Jagiellonia sa 48 bodova i utakmicom manje, 48 bodova, ali uz slabiju razliku pogodaka, ima i Legija, dok je Lech na trećem mjestu sa 43 boda.