EUROPSKE LIGE

Livaja s dva gola odveo AEK na vrh Grčke; Pašalić strijelac za Spartak

27.11.2017 u 21:25

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Marko Livaja bio je dvostruki strijelac u 3:0 domaćoj pobjedi AEK-a protiv Plataniasa u susretu 12. kola grčkog nogometnog prvenstva, a s ta tri boda AEK je preuzeo vodstvo na ljestvici

Livaja je postigao prva dva pogotka na utakmici, u 39. i 49. minuti, a iz igre je izašao u 71. Bili su to treći i četvrti pogodak u prvenstvu hrvatskog napadača ove sezone.

AEK sada ima 24 boda, jedan više od drugog Olympiacosa, a dva više od trećeg PAOK-a. Platanias je posljednji, 16. sa šest bodova.

Fantastičan gol Marka Livaje

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Mario Pašalić bio je strijelac u 3:1 pobjedi Spartaka iz Moskve protiv Zenita iz Sankt Peterburga u derbiju 18. kola ruskog prvenstva.

Pašalić, koji je u igru ušao u 76. minuti, potvrdio je pobjedu svoje momčadi pogotkom za 3:1 iz protunapada u osmoj minuti sudačke nadoknade. Bio je ovo treći pogodak Pašalića za aktualnog ruskog prvaka.

Inače, Spartak je poveo sa 2:0 pogocima Samedova (19) i Luiza Adriana (30), a jedini gol za Zenit postigao je Criscito (35).

Ovom pobjedom Spartak je skočio na četvrto mjesto na ljestvici sa 31 bodom, dva manje od drugog Zenita, a jednim manje od trećeg CSKA.

Na vrhu se sa 39 bodova izdvojio moskovski Lokomotiv koji je ranije u ponedjeljak kao gost svladao SKA iz Habarovska sa 2-1, a hrvatski stoper Vedran Ćorluka zbog ozljede i dalje ne konkurira za nastup u dresu Lokomotiva.