Katalonci u panici

Lionel Messi na ljeto napušta Barcelonu; novinar koji je u PSG prvi ispratio Neymara sada najavljuje novi senzacionalni transfer u europskom nogometu

29.04.2021 u 08:09

Bionic
Reading

Lionel Messi mogao bi na ljeto napustiti Barcelonu, a već je počeo dobivati i prve ponude

Lionel Messi je i dalje glavna tema u Barceloni. Svi u klubu, kao i navijači, žele Argentinca i dalje gledati u dresu Barce, a to je obećao i novi predsjednik Joan Laporta koji je upravo na ostanku jednog od najboljih na svijetu i temeljio svoju kampanju za predsjednika.

Messi je u Barceloni proveo cijelu svoju dosadašnju karijeru. Za katalonski je sastav u 773 utakmice zabio 667 golova i upisao 292 asistencije i jedan je od najvećih igrača koji su ikada igrali nogomet. Ovog ljeta bi mogao napustiti klub u kojem je igrao cijeli život. Zainteresiranih ne nedostaje, a navodno je po njega već krenuo ovogodišnji polufinalist Lige prvaka PSG.

Pariški bogataši svoj već moćni napad s Mbappéom i Neymarom žele pojačati i Messijem kojem su već ponudili ugovor. Kako Argentinac nakon isteka sezone može otići besplatno, a novi ugovor s Barcom nije potpisao, PSG se nada da će ga privući unosnim ugovorom. Nude mu da potpiše na dvije godine uz mogućnost produljenja na još jednu sezonu, a to mu trenutno ne nudi niti jedan klub.

Sve ovo bi se trebalo potvrditi ovog ljeta, barem ako je vjerovati brazilskom novinaru Marcelu Becheru koji radi za TNT Sports Brasil. Iako mu mnogi ne vjeruju, isti je novinar prvi najavio i prelazak Neymara iz Barce u PSG i naišao na podsmjehe.

Španjolski Mundo Deportivo pak piše kako ponude za Messija nisu ni potvrđene ni demantirane, ali da je Messi za sada odbio pričati s čelnicima PSG-a. Argentinac se prije priča o novom ugovoru i nastavku karijere želi usredotočiti zadnjih šest utakmica u La Ligi i osvajanje svojeg 11. naslova u La Ligi.