PROCURILI SVI DETALJI

Lionel Messi bi u Interu dobio nenormalnu plaću, ugovor na četiri godine, ali postoji jedan uvjet; za uglednu Gazzettu taj transfer je nemoguća misija

31.07.2020 u 08:17

Bionic
Reading

Ovog ljeta jedna od najvećih nogometnih priča je mogući prelazak Lionela Messija iz Barcelone u Inter Milano u kojem je bi argentinski nogometaš dobio ogromnu plaću

Najveća Barcina zvijezda ima još godinu dana ugovora, ali prema nekim navodima može otići besplatno kad god poželi zbog svojih zasluga u katalonskom dresu iako to nitko nije izravno potvrdio s Camp Noua.

No s obzirom da Messi još nije potpisao produljenje novog ugovora moguće je da odradi još jednu sezonu i onda potraži novi izazov, a tu se pojavljuje Inter koji bi 33-godišnjem Messiju ponudio plaću koliku ima u Barcdeloni, ali i višegodišnji ugovor.

Naime, Argentinac u Barceloni zarađuje 50 milijuna eura, ali to španjolskog prvoligaša zbog poreza košta 100 milijuna eura. Isto toliko mu nude i u Interu samo što su Italiji sada puno bolje porezene olakšice odnosno 50 milijuna eura neto plaće bi talijanskog velikana ukupno došlo 65 milijuna bruto.

Veliki adut Intera u pregovorima s Messijem je što mu nudi ugovor na četrii godine pa bi tako ovaj napadač do svoje 38 godine imao najveća primanja u svijetu nogometa, a ukupno bi Talijani na Messijevu plaću u tome razdoblju potrošili čak 260 milijun eura (200 za neto iznos i 60 za bruto).

  • +2
Barcelona - Osasuna, 37. kolo Primere, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Alberto Estevez

Gazzetta piše da bi Inter Messiju dao takvu plaću samo pod jednim uvjetom, a to je da Argentinac u njihov klub dođe bez ikakve odštete no ugledni talijanski dnevnik tvrdi kako je cijela ova priča zapravo utopija, fantazija i nemoguće je prema njima da se tako nešto ostvari.

Inače, najplaćeniji igrač na Apeninskom poluotoku je Cristiano Ronaldo s godišnjim primanjima od 31 milijuna eura neto, a slijedi Matthijs de Ligt s osam milijuna eura. Obojica su iz Juventusa. U Interu je najplaćeniji Romelu Lukaku sa 7,5 milijuna eura.