STARI PROBLEMI

[VIDEO] Liječnik Kauboja otkrio zašto Duvnjak nije otputovao na Europsko prvenstvo iako je negativan na koronavirus

  • Branko Tabak
  • Zadnja izmjena 13.01.2022 15:16
  • Objavljeno 11.01.2022 u 18:24
Bionic
Reading

Hrvatska muška seniorska reprezentacija u kasnim poslijepodnevnim satima doputovala je u Mađarsku gdje je očekuje nastup na Europskom prvenstvu

Prije polaska na put liječnik Kauboja Tomislav Kukin je precizirao zbog čega u Szeged nisu otputovali Luka Cindrić i Domagoj Duvnjak.

'Radimo skoro gotovo svaki dan testiranja. Danas je ponovno urađen PCR test i za Duvnjaka i za Cindrića. Jedna dobra vijest je da je Duvnjak konačno negativan, a loša vijest je da ipak ima posljedice korone. Koliko god naoko izgleda dobro, on je jednostavno bolnih leđa, koja su izgleda bolna od samog početka Covida, a bilo je i ranije problema s leđima u smislu nekih ranijih, starijih ozljeda. Dakle riječ je problemima koje je imao još u Njemačkoj, dobivao je blokade i igrao pod njima. To je ostavilo trag, a Covid infekcija još više. Ovog trena smo zaključili da on nije spreman za igru, ali ćemo ga ostaviti na terapiji i kada ga osposobimo priključiti, rekao je Kukin.

dr. Tomislav Kukin, liječnik, hrvatska rukometna reprezentacija Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez HRS

Cindrićevo stanje je dobro, ali

'On je nažalost pozitivan, što znači da smo ga uhvatili u početku covida koji, eto, i dalje traje. Istina, dobro je da nema vidljivih kliničkih znakova da je bolestan. Ali nalaz je neumoljiv, pozitivan je na covid i mora i dalje ostati u izolaciji. Naravno, i njega ćemo testirati iz dana u dan pa, kad bude negativan, ako klinički nalaz iz KBC-a Osijek potvrdi, on će se priključiti reprezentaciji', zaključio je Kukin.

Prvu utakmicu Hrvatska će igrati u Szegedu, 13. siječnja 2022. godine protiv Francuske.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal