Disciplinska komisija EBEL-a

Liga žestoko kaznila igrača Medveščaka zbog šakačkog obračuna pred novinarima

20.12.2017 u 12:37

Bionic
Reading

Sramotni šakački obračun ispred TV kamera između hokejaša Medveščaka Tomislava Zanoškog i hokejaša Bolzana Chritophera De Souse završio je kao glavna vijest u mnogim međunarodnim medijima, a čelni ljudi EBEL odredili su oštru kaznu obojici igrača. Iz Medveščaka su izvijestili kako svog igrača Zanoškog neće dodatno kazniti

Kako smo već pisali ovaj zaista ružan incident neko je vrijeme trajao ispred zbunjenih novinara i suigrača, a na kraju su oba igrača isključena do kraja utakmice, što navijačima Medveščaka nije bilo drago (poraz 1:2), jer smatraju da je DeSousa zaslužio jedini biti kažnjen.

Kako izvještava službena internetska stranica Medveščaka odlukom disciplinske komisije EBEL-a, a nastavno na fizički obračun izvan leda između igrača Chritophera De Souse i Tomislava Zanoškog, jednakim kaznama su kažnjena obojica igrača.

Verbalni i fizički obračun igrača Medveščaka i Bolzana dogodio se na utakmici broj 173, 28. kola EBEL prvenstva između Medveščaka i Bolzana, u nedjelju 17. prosinca u Zagrebu. Odluka je donesena nakon pregleda dostavljenog video materijala, izvještaja sudaca, izvještaja s izjavama svjedoka I izjava igrača te očitovanja i izvještaja Klubova.

Kako je EBEL liga izvjestila Tom Zanoški i Christopher De Sousa kažnjeni su zabranom igranja pet (5) utakmica i novčanom kaznom od 2.500 eura svaki. Na prvi pogled čini se poprilično velika kazna za tučnjavu koja je trajala 20-ak sekudni…

'Tom Zanoški sudjelovao je u incidentu točnije fizičkom obračunu izvan leda u trenutku kad je obavljao svoju dužnost davanja TV intervjua za potrebe TV prijenosa utakmice. Pod obavezu davanja TV intervjua ne podrazumijeva se verbalni niti fizički sukob s drugim igračem... Tom Zanoški samovoljno je odlučio napustiti intervju i TV studio kako bi se verbalno i fizički obračunao s protivničkim igračem. Tom Zanoški svojom je odlukom doprinjeo eskalaciji situacije, samovoljno ušavši u sukob i fizički obračun s C.D.Sousom…', stoji između ostaloga u objašnjenu odluke disciplinske komisije EBEL-a.

Zanoški će svoju iduću utakmicu igrati tek. 1.1.2018. godine.

'Klub ovakvo ponašanje obojice igrača smatra nesportskim i neprimjerenim izvan hokejskog terena te ga ne tolerira. U ovom slučaju, u kojem je Tom Zanoški uredno obavljao svoje obaveze tijekom utakmice, a tijekom kojih je bio neprimjereno izazvan od protivničkog igrača. Klub neće pokretati disciplinski postupak protiv svog igrača. Klub će uložiti dodatnu žalbu vodstvu EBEL-a na izrečenu kaznu', izjavio je Ranko Vučinić, direktor komunikacija Medveščaka.