senzacija

Liga prvaka dobiva iznenađujućeg finalista: To baš nitko nije mogao predvidjeti...

18.04.2019 u 09:12

Bionic
Reading

Nakon ispadanja Juventusa i Manchester Cityja u četvrtfinalu Lige prvaka, jasno je da će u finalu igrati ili Ajax ili Tottenham, što baš nitko nije predviđao uoči početka sezone u elitnom klupskom nogometnom natjecanju...

Ovosezonsko izdanje Lige prvaka ponudilo nam je neka velika iznenađenja, a rezultat toga bit će i finalist kojeg baš nitko nije očekivao 1. lipnja u odlučujućoj utakmici na stadionu Wanda Metropolitano.

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Juventus - Ajax Izvor: Pixsell / Autor: Mark Kerton/Press Association/PIXSELL

Za senzacionalan rasplet najzaslužniji je nizozemski Ajax koji je sa svojom mladom talentiranom generacijom prvo izbacio branitelje naslova, Real Madrid, a onda se uspješno obračunao i s Cristianom Ronaldom te njegovim Juventusom.

Očekivalo se da će u polufinalu igrati protiv moćnog Guardiolinog Cityja, ali Tottenham se pobrinuo za drugo iznenađenje u kontroverznoj utakmici ove srijede koja je podigla mnogo prašine.

  • +11
Manchester City - Tottenham Hotspur, uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ždrijeb je već ranije odlučio kako će Barcelona i Liverpool igrati međusobno u polufinalu, a drugog finalista dat će na opće iznenađenje Ajax ili Tottenham.

Dakle, imat ćemo neobično finale s neočekivanim sudionikom. Tottenham čeka točno 35 godina na osvajanje europskog trofeja, od 1984. godine i trijumfa u Kupu Uefa, a Ajax nije puna dva desetljeća ovako daleko dogurao u Ligi prvaka, no prije dvije godine igrao je finale Europske lige protiv Manchester Uniteda.

Polufinalni dvoboji se igraju 30. travnja i 1. svibnja te 7. i 8. svibnja.

Simpatije svijeta možda će biti na strani mladih Nizozemaca, ali nemoguće je predvidjeti kako će završiti taj obračun. U svakom slučaju, tko prođe dalje sigurno neće biti u ulozi favorita u finalu, ali to ne znači da u konačnici ne može trijumfirati i napisati prekrasnu nogometnu priču sa sretnim završetkom...