HODAJUĆA LEGENDA

Li Ning ponovno demonstrirao olimpijski duh

26.07.2011 u 17:13

Bionic
Reading

Šesterostruki olimpijac u gimnastici Li Ning danas je donirao milijun američkih dolara Olimpijskom muzeju u Lausanni. Sadašnji prevoditelj, koji je na Olimpijskim igrama 1984. u Los Angelesu osvojio tri zlata, dva srebra i broncu, donaciju je uručio u pratnji članova svoje tvrtke: ruske skakačice s motkom Jelene Isinbajeve, jamajkanskog sprintera Asafe Powella i američkog skakača troskoka Christiana Taylora

Li Ning rekao je da je jako sretan što je njegova tvrtka prva kineska tvrtka koja je donirala novac olimpijskom pokretu:

'Kao bivšeg sportaša i olimpijskog pobjednika, uvijek su me vezali snažni osjećaji uz Igre. Olimpijski muzej u Lausanni dobar je izvor inspiracije: uspio je skupiti i prikazati gotovo svaki nadahnjujući trenutak u povijesti Olimpijskih igara i svatko tko ga posjeti bit će dirnut, baš kao ja.'

Ova velikodušna donacija stigla je baš dan prije početka odbrojavanja godine dana do početka Olimpijskih igara u Londonu.

'Iz Pekinga Londonu, kao čovjek koji je upalio baklju u Pekingu, u ime tvrtke Li Ning želim izraziti iskrene i najljepše želje za uspjeh u Londonu 2012', poručio je dobročinitelj.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora dr. Jacques Rogge zahvalio je Liju na lijepoj gesti.

'On je iskonski olimpijski prvak s Igara 1984, kada se Kina vratila u olimpijski pokret. Svi će ga se sjećati po paljenju olimpijskog plamena u Pekingu, a ja sam ponosan što je došao na popis prestižnih tvrtki koje će se pridružiti Međunarodnom olimpijskom odboru', dodao je dr. Rogge.