SVE SE VRTI OKO LOVE

Lewis Hamilton spreman je smanjiti ogromnu plaću kako bi potpisao ugovor s Mercedesom za 2022., ali Britanac zato traži nešto drugo...

12.06.2021 u 12:39

Bionic
Reading

Lewis Hamilton i Mercedes su u pregovorima oko novog ugovora, a britanski vozač spreman je napraviti neke financijske ustupke kako bi došlo do nastavka suradnje

Ugovor između aktualnog prvaka i njemačke momčadi vrijedi do kraja 2021., a bio je potpisan u zadnji trenutak, tek u veljači, uoči predsezonskih testiranja bolida.

Bila je to tada teška situacija i niti jedna strana ne želi da se pregovori opet toliko produlje. Prema zadnjim informacijama s kojima raspolaže motorsport.com, Hamilton je spreman smanjiti svoja godišnja primanja koja su sada čak 40 milijuna eura.

No i tu postoji jedna 'caka', Britanac će žrtvovati svoju ogromnu plaću (ne navodi se koliko), ali u isto vrijeme zahtijeva dvostruko veći bonus od sadašnjeg u slučaju novog naslova prvaka.

Hamiltonov novi ugovor pokrivao bi sezonu 2022. godine, ali bi navodno postojala opcija da se produži i za 2023. godinu.

  • +11
Formula 1, VN Azerbajdžana, 2021. Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

Sedmerostruki prvak, koji je u lovu na rekordnu osmu titulu, ove sezone izjavio je da planira ostati u Formuli 1 i nakon 2021. godine, a nedavno je završio testiranje s Pirellijem za njihove nove gume za sljedeće prvenstvo.