jedva čekamo

Lewis Hamilton najavio ludo prvenstvo; Britanac vjeruje da će se još dvije momčadi uključiti u borbu za vrh

05.01.2023 u 22:01

Bionic
Reading

Lewis Hamilton se nada da će se Mercedes vratiti u lov na prvaka u 2023., a imenovao je još dvije momčadi (uz Red Bull i Ferrari) za koje misli da će se također pridružiti borbi za titulu

Mercedesov dugi niz pobjeda u prvenstvu konstruktora (8) zaustavljen je prošle godine kada je Red Bull osvojio naslova, a uz to je vozač 'Bikova' Max Verstappen došao do titule u pojedinačnoj konkurenciji te je ostvario rekordnih 15 pobjeda. Hamilton je u međuvremenu ostao po prvi puta bez pobjede u sezoni, a Mercedes je pao na treće mjesto u prvenstvu (iza Ferrarija).

Britanski vozač, sedmerostruki prvak, smatra da će Ferrari i Red Bull ponovno biti najbolji u 2023., ali se nada da se Mercedes može vratiti u igru kao i da će se u borbu za vrh uključiti McLaren i Alpine.

'Volim misliti da ćemo mi biti ti koji će se natjecati s njima i moći ćemo ih ponovno pobijediti (Red Bull), vjerujem u to sigurno', rekao je Hamilton te dodao:

'Isto tako stvarno se nadam da će Ferrari biti jak u narednim godinama. Definitivno su imali tešku godinu, ali bilo je i snažnih pozitivnih naznaka i bilo je lijepo vidjeti kako Ferrari ponovno radi dobro.' Što priželjkuje?

'Nadam se da će sljedeće godine biti više od dvosmjerne bitke, da će nas biti barem troje. Možda i više. Zašto McLaren ne može biti u vrhu? Vidjet ćemo. Ili Alpine. Oni rade nevjerojatno. Vidjet ćemo.'