RANIERI OPREZAN

'Leicester čeka užasnih pet utakmica, ništa nije riješeno!'

13.04.2016 u 13:38

Bionic
Reading

Trener Leicester Cityja Claudio Ranieri otkriva zašto je pustio suzu nakon trijumfa u nedjelju protiv Sunderlanda te naglašava da ništa nije riješeno jer njegove nogometaše tek čekaju jako teške utakmice...

Leicesterova bajka ulazi u završnu fazu. Pet kola prije kraja Premiershipa prednost ispred Tottenhama i dalje iznosi velikih sedam bodova, no gotovo je s laganim utakmicama.

Za vikend 'lisice' dočekuju Bilićev West Ham pa zatim kod kuće igraju i s Swanseajem, a onda slijedi gostovanje kod Manchester Uniteda, domaća utakmica s Evertonom i za kraj okršaj s Chelseajem na Stamford Bridgeu.

U klubu su svjesni da se radi o iznimno teškim protivnicima i da će im trebati još ponešto čarolije na terenu ako žele osvojiti titulu.

'Zadnjih pet utakmica će bit užasnih. Ništa još nije odlučeno kad je u pitanju titula,' naglašava trener Claudio Ranieri i dodaje:

'Izborili smo kvalifikacije za Ligu prvaka, kako se sada čini. Titula? Tottenham ne odustaje i moramo ostati fokusirani. Ne tražim usluge od drugih ekipa, samo da mi obavimo svoj posao. Naša misija je odraditi posao najbolje što možemo, a ako nas Tottenham prestigne, čestitat ćemo im.'

Talijanski strateg osvrnuo se i na scenu koja je brzo obišla svijet: njegove suze u očima nakon pobjede nad Sunderlandom u nedjelju.

'Nisu to bile prave suze, ostale su neprolivene. No bio je to trenutak čiste emocije. Kad vidiš sve te ljude kako slave, cijele obitelji u navijačkim autobusima, gomilu fanova koji nas prate u Sunderland shvatiš kakvu iznimnu moć ima nogomet. On može izvući takvu razinu pozitivne energije da ne možeš ostati ravnodušan. Teško bi mi to bilo objasniti na talijanskom, a kamoli na engleskom,' priznao je 64-godišnji čudotvorac.