ima novi posao

Legendarnog Veselina Vujovića svojevremeno se spominjalo i kao hrvatskog izbornika, ali sada je sigurno da Hrvoju Horvatu nije konkurencija

17.03.2022 u 10:17

Bionic
Reading

Iako se početkom veljače pojavila priča kako bi bivši rukometaš, a danas trener, 61-godišnji Veselin Vujović mogao sjesti na klupu rukometašica Podravke, to se ipak neće dogoditi. Jer ovaj 61-godišnji Crnogorac prihvatio je ponudu i postao izbornik Irana

Dok je bio aktivan, slovio je za jednog od najboljih rukometaša svijeta, a nakon igračke karijere prebacio se u trenerske vode. Zbog svog izričaja i temperamenta, Veselin Vujović svugdje je bio dobro prihvaćen, iako rezultati možda i nisu bili na željenom nivou.

Vodio je Vujović u dva navrata rukometaše PPD Zagreba, bio je trener Ciudad Reala, Vardara, Kopra, Železničara i Borca iz Banja Luke, a kao izbornik je vodio reprezentacije Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

U nekoliko navrata spominjalo ga se i kao izbornika Hrvatske, ali iz rukometnog okruženja Lijepe naše ipak nije dobio potrebnu podršku.

Prije nešto više od mjesec dana spominjalo ga se kao trenera rukometašica Podravke, no on je odbacio mogućnost ulaska u ženski rukomet.

Sada je pak prihvatio ponudu i preuzeo reprezentaciju Irana. Posljednji izbornički posao radio je na klupi Slovenije, s kojom je ostvario najveći trenerski uspjeh osvajanjem brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 2017. godine u Francuskoj.

Iranci su jedna od najboljih azijskih selekcija, a prvi zadatak bit će upravo Azijske Igre u Japanu u rujnu.

Još jedan od ciljeva je svakako dobar nastup na Svjetskom prvenstvu 2023. godine u Poljskoj i Švedskoj za koji su se Iranci kvalificirali na posljednjem Azijskom prvenstvu na kojem su osvojili četvrto mjesto.