iskreni robben

Legendarni Nizozemac priznao: Bila mi je to najteža odluka u životu

04.07.2019 u 18:12

Bionic
Reading

Sada već bivši nizozemski nogometni reprezentativac, Arjen Robben, na kraju ove sezone, u kojoj je nosio dres Bayerna, odlučio se na odlazak iz bavarskog kluba, ali dugo se nije znalo hoće li i gdje nastaviti karijeru

Iako se već tijekom sezone znalo da će Arjen Robben na njenom isteku napustiti Bayern, jer kod Nike Kovača se zbog ozljede baš i nije naigrao, dugo se nagađalo hoće li i gdje nastaviti karijeru.

>> Riberyju u izgradnji karaktera pomogao stravičan ožiljak na licu, a Robbenu neviđena bahatost dečka iz provincije

Za ovog 35-godišnjaka, koji je tijekom karijere nosio dres Groningena, PSV-a, Chelseaja, Reala te čak deset sezona minhenskog Bayerna, špekuliralo se da bi karijeru mogao nastaviti u Portugalu, Italiji ili da bi se čak mogao vratiti u Nizozemsku.

Spominjalo se da bi mogao i u SAD ili Japan, no Robben je ipak donio odluku koja je razočarala sve ljubitelje nogometa.

'Ovo je bez sumnje najteža odluka koju sam morao donijeti u svojoj karijeri. Odluka u kojoj su se srce i razum sudarali... Ljubav prema igri vas uvjeri da se i dalje možete nositi s čitavim svijetom, ali u stvarnosti baš i ne ide sve onako kako želite. Osim toga, više niste 16-godišnji dječak koji nema pojma šta su ozljede. Trenutno sam zdrav i spreman, a kao ljubitelj mnogih sportova takav želim ostati i u budućnosti. dakle, defintivno završavam, i tako je najbolje'.

  • +12
Franck Ribery i Arjen Robben oprostili su se od Bayerna Izvor: Profimedia / Autor: N.N.
"Ovo je bez sumnje najteža odluka koju sam morao donijeti u svojoj karijeri. Odluka u kojoj su se srce i um sudarali... Ljubav prema igri vas ubijedi da se i dalje možete nositi sa čitavim svijetom, ali u realnosti sve ne ide onako kako želite i vi više niste 16-godišnji dječak koji nema pojma šta su povrede", izjavio je Robben, pa dodao: "Trenutno sam zdrav i spreman, a kao ljubitelj mnogih sportova takav želim ostati i u budućnosti. Tako da defintivno završavam, ali tako je dobro."