RUKOMET NAM SE SROZAO

Legendarni Kaleb 'poderao' izbornika Perkovca: Najavljivao je puno toga...

22.01.2024 u 22:07

Bionic
Reading

Razočarani su bili svi kojima rukomet predstavlja sreću i zadovoljstvo. Jer Hrvatska je u prvom kolu 'razbila' Španjolsku, ali nakon toga je skoro pa nestala s Eura. I stoga je i RTL-ovog komentatora, legendarnog Nikšu Kaleba, poraz od Islanda doveo do očaja

Hrvatska je porazom od Islanda (35:30) zaključila svoju borbu za polufinale te će u srijedu od 20.30 sati igrati 'oproštajnu' utakmicu protiv Njemačke.

Nažalost, nakon ovih rezultata, Hrvatskoj je pod upitnikom i nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Sve to sugerira da hrvatski rukomet nije našao izlaz iz 'crne rupe', a svjedoče tome i riječi legendarnog Nikše Kaleba u prijenosu RTL-a.

'Prvi smo na ovom EP-u samo po jednoj stvari: izgubljenim loptama. Izbornik je najavljivao Formulu 1, dobio je bolid u ruke i baš ga je on najviše razbio. Najavljivao je puno toga, a nismo vidjeli ni dobru obranu ni napad. Ponavljamo iste greške, zmija nas je pet puta ujela iz iste rupe. Obrana je bez kontakta, iako je izbornik najavljivao oštriju obranu', rekao je Kaleb i nastavio:

'Pripremali smo se za prvu utakmicu misleći da će se sve ostalo posložiti samo od sebe, ali Španjolska je ispala varka. Nismo se pripremili za turnir. Bio bi udarac da se ne pojavimo na Olimpijskim igrama, zbog rejtinga i naše baze jer o rezultatima reprezentacije i klubova ovisi broj djece koja su zainteresirana za rukomet. Sad moramo vidjeti je li prioritet sređivanje odnosa u reprezentaciji, novi izbornik ili novi igrači'.

  • +26
Rukomet: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL