slažete li se s ikerom?

Legendarni Casillas udario po Fifi zbog onog što je napravljeno Hrvatskoj u finalu!

  • Autor: Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 16.07.2018 08:59
  • Objavljeno 16.07.2018 u 08:31

Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Iker Casillas putem Twittera je priznao da mu uopće nije jasna upotreba VAR-a nakon što je Francuskoj priznat prvi pogodak protiv Hrvatske u finalu Svjetskog prvenstva...

Podsjetimo, Fifa je uvela videoasistenciju sucima tijekom utakmica SP-a, ali ograničila je upotrebu na provjeru regularnosti pogotka, reviziju potencijalnih penala, crvenih kartona i identiteta kartoniranih igrača.

  • +74
  • +71

SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon finala Svjetskog prvenstva mnogo se govori o VAR-u koji je odigrao ključnu ulogu tijekom prvog poluvremena. I dok neki kritiziraju Pitanu zbog dosuđenog penala, drugima nije jasno zašto je priznat prvi pogodak Francuske i pitaju se je li videotehnologija trebala uskočiti u prvi plan i promijeniti odluku o nepostojećem prekršaju Brozovića, iako takva upotreba još uvijek nije predviđena.

'Iskreno, nije mi jasna upotreba VAR-a. Sudac dosudi prekršaj kojeg nije bilo na Griezmannu. Francuska zabije gol iz te akcije. Ništa se ne dogodi', napisao je Iker Casillas na Twitteru, a podržao ga je i Luis Suarez:

'Iker, imaš pravo. Uz to, Pogba je bio u zaleđu kad je sudjelovao u ovoj akciji.'

>> Pljušte reakcije na Pitanu: Kada sudac nije siguran u svoju odluku, onda ne bi trebao dosuditi kazneni udarac

Za reviziju upotrebe VAR-a je i naš Ivan Rakitić.

'Šteta, jer nije pregledan prekršaj koji nije postojao, a penal je bio vrlo, vrlo sumnjiv. Jasno mi je da žele VAR-om učiniti nogomet boljim, ali mora se VAR još dosta poboljšati. Puno pomaže, no još nije savršen', naglasio je hrvatski reprezentativac.

Tko zna, možda će baš događaji u finalu Svjetskog prvenstva utjecati na promjene pri upotrebi videopomoći sucima koja je ipak poboljšala kvalitetu utakmica na ovom turniru...