VELIKI KOMENTATOR

Legendarni Boris Mutić umro prije točno sedam godina

16.03.2016 u 18:09

Bionic
Reading

Legendarni sportski novinar i komentator Hrvatske televizije Boris Mutić napustio nas je 16. ožujka 2009. godine, točno prije sedam godina...

Cijelu profesionalnu karijeru, 45 godina, proveo je u Sportskoj redakciji HTV-a, deset godina bio je i njezin urednik. Izvještavao je sa 16 olimpijskih igara, šest svjetskih prvenstava u nogometu te mnogih drugih svjetskih i europskih smotri u 22 sporta.

Dobitnik je brojnih nagrada uključujući i onu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara i Posebno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora za novinarski doprinos u promicanju sportskih vrijednosti.

'Svojim nezaboravnim stilom komentiranja prepunim životnih priča vezanih za sudionike sportskih natjecanja, ali i njihove trenere te članove obitelji obogaćivao je televizijski program. Osim po brojnim izvještajima, reportažama i intervjuima, Mutića ćemo najviše pamtiti po prijenosima sportskih događaja. Najviše se posvetio košarci, gimnastici i, posebno ranije u karijeri, nogometu. Ipak, možda nam je najviše u sjećanju ostalo njegovo iskreno veselje skijaškim uspjesima Janice Kostelić,' stoji na HRT-ovoj službenoj stranici.