POGINUO MOTOGP PRVAK

Legenda u šoku nakon smrti Haydena: Tražio me da idem s njim!

23.05.2017 u 09:21

Bionic
Reading

Legendarni američki motociklist Kevin Schwantz otkrio je za talijanske medije da je odbio Nickyja Haydena koji ga je uoči kobne vožnje pitao želi li s njim zajedno odraditi biciklistički trening...

Tužna vijest pogodila je MotoGP zajednicu ovog ponedjeljka. Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici u Riminiju Nicky Hayden je preminuo od posljedica teške ozljede glave koju je zaradio u prometnoj nesreći za vrijeme biciklističkog treninga.

Svjetski prvak iz 2006. godine koji je čak 13 sezona riskirao život jureći brzinama od 300km/h tako je stradao kad se malotko to nadao, a koban za njega bio je znak 'stop' kojeg je ignorirao, podletivši pod Peugeot kojeg je vozio lokalni 30-godišnjak.

Nicky Hayden Autor: Youtube

Motociklistička zajednica očekivano je u šoku, a društvene mreže pune su odavanja počasti sjajnom američkom vozaču kao i porukama podrške njegovoj obitelji. No, najviše od svih ova je smrt pogodila drugog legendarnog vozača koji se pita je li nesreću mogao spriječiti.

'Kad smo se sreli, on je odrađivao trkački trening. Neko smo vrijeme pričali dok smo se vraćali u hotel. Pitao me kasnije bi li s njim odradio biciklistički trening, ali odbio sam ga, jer nisam imao sa sobom svoj bicikl,' izjavio je Kevin Schwantz za Gazzettu dello Sport.

'Par sati kasnije saznao sam vijest o strašnoj nesreći. Teško mi je to prihvatiti. Pitam se bi li bilo drukčije da smo bili zajedno, ali tko zna. Možda bismo u tom trenutku bili na nekom drugom mjestu. Nikad nisam vozio protiv njega, ali bio je velika osoba s kojom je bio užitak provoditi vrijeme,' zaključio je američki motociklist koji je također osvojio svjetsku titulu, 1993. godine.

Hayden je u trenutku smrti imao 35 godina i još uvijek bio aktivan vozač. Natjecao se u Superbike prvenstvu...