NEMA SE TU ŠTO DODATI

Legenda Milana 'opalila šamarčinu' pohlepnom klincu koji je slomio srca navijača 'Rossonera' diljem svijeta

04.06.2021 u 11:54

Bionic
Reading

Gianluigi Donnarumma (22) napustio je Milan, a svojim potezom razbjesnio je veliku vojsku navijača 'Rossonera' kao i pojedine legende kluba

Talijanski vratar od početka svoje seniorske karijere je na San Siru i oko njega je Milan radio momčad za budućnost. No Donnarumma je odlučio karijeru nastaviti negdje drugdje (najvjerojatnije PSG). I prije je okolišao oko potpisivanja novog ugovora, a sada je definitivno došao kraj.

S obzirom na skromnije financijske mogućnosti Milan mu je ponudio feomenalan ugovor, bio bi najplaćeniji sa čak osam milijuna eura po sezoni, ali to nije bilo dovoljno (tražio je navodno 12), što je razljutilo navijače, koji su ga imali i ranije na udaru, ali i pojedine legende kluba.

Jedan od onih koji se nije suzdržavao kada je govorio o Donnarummi bio je nizozemski veznjak Clarence Seedorf.

  • +5
Atalanta Bergamo - AC Milan, Serie A, 23.5.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

'Ne znam je li Donnarumma vidio moju zadnju utakmicu u dresu Milana, ali taj dan sam jako puno plakao. Igrati za Milan je čast i privilegija. Odbiti osam milijuna eura godišnje sa 21 godinom života je nepoštovanje kluba koji vas je stvorio', rekao je Seedord i tako verbalo opalio šamarčinu mladom Talijanu.

Nizozemac je u Milanu igrao deset godina i osvojio po dva prvenstva, Lige prvaka i Svjetska klupska prvenstva te jedan Talijanski kup. Jedini je u povijesti koji je bio pobjednik Lige prvaka s tri različita kluba, jer je na vrhu Europe bio po jednom s Ajaxom i Realom.