želi ga i barca

Nova transfer bomba iz Maksimira; Real Madrid poslao nemoralnu ponudu za tinejdžera o kojem priča pola Europe i koji zabija kao na traci

04.06.2021 u 09:35

Bionic
Reading

Poznato je kako zagrebački Dinamo jednu od najboljih omladinskih škola u Europi i interes bogatih europskih klubova za njihovim mladim igračima samo se povećava

Tako su ozbiljan interes za nekoliko mladih igrača, koji su još uvijek juniori, pokazali i neki velikani. Naime, od prije je poznato kako je na meti bogatih klubova već neko vrijeme 18-godišnji Ivan Šaranić, inače najbolji strijelac juniora Dinama.

Osim toga 185 cm visoki Šaranić je standardni član hrvatske U19 reprezentacije, a kao moderni ofenzivni vezni često zabija golove. Tako su statističari izvukli podatak kako je na ukupno 87 utakmica za Dinamo te mladu selekciju Hrvatske zabio 82 gola na ukupno 87 utakmica što se statistika ravna napadačima top klase u njegovoj generaciji.

Nakon tako dobre sezone Sportske novosti, preko izvora u Dinamu, doznaju kako su ozbiljan interes za Šaranićem pokazali iz velikog Real Madrida jer očito im nije promaklo u kakvog je igrača stasao Dani Olmo koji je u Dinamo stigao kao 16-godišnjak iz Barcelone, a stasao je u vrhunskog igrača i došao je do dresa španjolske A reprezentacije.

Treba reći kako je još prije je za Šarinića interes pokazala Barcelona, a sada je u igru ušao i njihov najveći konkurent.

Navodno su iz Reala odmah ponudili da će platiti odštetu od čak 10 milijuna eura, što bi za tinejdžera, koji se još nije u potpunosti probio do seniorske momčadi (skupio je tek četiri nastupa na slabijim utakmicama, op.a.), bio apsolutni rekord. Navodno je ova nemoralna ponuda već poslana u Maksimir i čeka se odluka čelnika kluba.

Po profilu vrlo je sličan Lovri Majeru koji je ove sezone 'eskplodirao' u prvoj momčadi Dinama i također ga želi velik broj klubova. Naravno, u Dinamu računaju kako bi Šaranić trebao uskoro biti stožerni igrač seniorske momčadi, ali ponuda za njega je svakako zanimljiva.

To bi za ista bila transfer bomba i pokazatelj kako se u Dinamu u mlađim kategorijama dobro radi.

Njegove igre za juniore Dinama te za Dinamo II očito nisu promakle skautima Real Madrida i navodno je ponuda ozbiljna. Uostalom, nije ništa novo da europski velikani kupuju tinejdžere iz cijelog svijeta od kojih tek rijetki uspijevaju doći do prve momčadi tih klubova.

No, kada je Real u pitanju za njih nije ništa novo da plaćaju desetke milijuna za nadarene klince pa su tako svojevremeno platili Rodryga i Viniciusa 45 milijuna eura, a velik novac dali su i za Reiniera (oko 25 milijuna eura).