promjene u mariboru

Legenda Juventusa i svjetski prvak s Italijom zasjeo na klupu 'viola'; naslijedio je Sergeja Jakirovića

03.09.2020 u 22:02

Bionic
Reading

Bivši talijanski nogometni reprezentativac Mauro Camoranesi (43) novi je trener slovenskog prvoligaš Maribora

Mauro Camoranesi će za kormilom slovenskog doprvaka naslijediti Sergeja Jakirovića koji je dobio otkaz nakon poraza od sjevernoirskog Colerainea u 1. pretkolu Europske lige.

Argentinac s talijanskom putovnicom u zimskoj je stanici preuzeo Tabor iz Sežane i s njima na kraju osvojio sedmo mjesto, između ostalog svladao je Maribor 4:1. U novu sezonu Sežana je krenula s pobjedom i porazom.

Maribor će biti peti klub u njegovoj trenerskoj karijeri nakon Coras de Tepica, Tigrea, Tapachule i Sežane.

'Sretan sam i ponosan zbog prilike koju sam dobio. Maribor prihvaćam kao veliki izazov kojem se radujem. Dobro znam što Maribor znači u Sloveniji i došao sam nastaviti priču o uspjehu. Temelji su dobri, imamo kvalitetnu momčad, samo moramo raditi', kazao je Camoranesi za klupsku stranicu.

Camoranesi je svoj najveći trag u klupskom nogometu ostavio je u Juventusu čiji je dres nosio osam godina. Igrao je i za Veronu, Stuttgart, te niz argentinskih klubova.

Za talijansku reprezentaciju je igrao od 2003. do 2010. godine, a s Gianluigijem Buffonom, Fabiom Cannavarom, Francescom Tottijem, Alessandrom del Pierom i drugima osvojio je naslov svjetskog prvaka 2006. godine.