NBA DOIGRAVANJE

LeBron 'ubio' Orlando tricom s osam metara

23.05.2009 u 11:53

Bionic
Reading

Nastavlja se velika borba Cavaliersa i Magica u finalu Istočne konferencije. I ovog puta LeBron James bio je prevaga koja je Clevelandu osigurala minimalnu pobjedu nad neugodnim Orlandom. Time je omjer pobjeda i poraza u doigravanju izjednačen na 1:1

LeBron James je tricom u zadnjoj sekundi donio pobjedu Cleveland Cavaliersima od 96:95 nad Orlando Magicom. U utakmici u petak, sekundu prije kraja, dok je njegova ekipa gubila s dva koša razlike, James je presjekao dodavanje i sa 7,5 metara preko ruku Hedoa Turkoglua zabio tricu koja je dovela do izjednačenja u omjeru pobjeda i poraza u finalu Istočne konferencije.

Turkoglu je stvorio vodstvo Magica od 95:93, što se činilo šokantnom drugom pobjedom Orlanda prije Jamesove intervencije. Rashad Lewis je zabio 23 koša za Magic koji je uspio nadoknaditi gubitak od 23 koša u drugoj četvrtini. Orlando je došao na 12 koševa na poluvremenu i na šest razlike na početku zadnje četvrtine u kojoj su napravili seriju 9:0 i došli na 82:82 6,54 minuta prije kraja.

Uz Jamesa koji je bio najučinkovitiji sa 35 pogodaka, Mo Williams je zabio 19 pogodaka za Cavalierse, dok su Delonte West i Zydrunas Ilgauskas ubacili svaki po 12 koševa.